Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja
  • 10.02.2023. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Sigurnost hrane: HAPIH potpisao sporazum o suradnji s njemačkim Saveznim institutom

Ovim sporazumom formalizira se postojeća suradnja i omogućuje njeno intenziviranje, kao i planiranje specifičnih zajedničkih aktivnosti vezanih za procjenu rizika u području sigurnosti hrane.

Foto: HAPIH
  • 206
  • 31
  • 0

Sporazum o suradnji između Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i njemačkog Saveznog instituta za procjenu rizika (BfR) sklopljen je danas, u sjedištu HAPIH-a u Osijeku.

Rezultat je ovo radnog posjeta ravnatelja BfR-a, prof. dr. Andreasa Hensela, s kojim stručnjaci iz HAPIH-a već imaju uspješnu dugogodišnju suradnju. Ovim sporazumom formalizira se postojeća suradnja i omogućuje njeno intenziviranje, kao i planiranje specifičnih zajedničkih aktivnosti vezanih za procjenu rizika u području sigurnosti hrane, priopćili su iz Agencije. 

"Mnogi izazovi s kojima se svaka država susreće, nerijetko nisu samo na nacionalnoj razini, već i europski, ako ne i svjetski. Stoga uspostava ove suradnje omogućuje stvaranje mreže stručnjaka koji te izazove mogu rješavati zajedno", istaknuo je prof. dr. Hensel.

Podijelio je primjere dobre prakse iz svog bogatog iskustva te istaknuo pozitivne strane povezivanja triju institucija u jedinstvenu, Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu, jer se time omogućila bliža suradnja i multidisciplinarni pristup obavljanju aktivnosti u cilju podrške i unaprjeđenja poljoprivrednog i prehrambenog područja.

"Savezni institut za procjenu rizika renomirana je institucija na globalnoj razini. Zahvalni smo što imamo tako uspješnu suradnju i podršku od najboljih", izjavila je ravnateljica HAPIH-a, dr.sc. Darja Sokolić.

Tijekom tri dana boravka u Hrvatskoj, profesor Hensel posjetio je HAPIH-ove centre i laboratorije u Zagrebu i Osijeku ističući kako je potencijal za suradnju i veći nego što je inicijalno očekivao. HAPIH i BfR, institucije su sa sličnom misijom – odgovaraju nadležnom ministarstvu za poljoprivredu i hranu pružajući tehničku, stručnu i znanstvenu potporu, dok se istovremeno zalažu za poboljšanje sustava sigurnosti hrane i zaštite potrošača.

Upriličen je i radni sastanak s predstavnicima akademske zajednice, a svoj posjet ravnatelj BfR-a zaključio je susretom s ministricom poljoprivrede, Marijom Vučković i suradnicima.


Tagovi

HAPIH BfR Andreas Hensel Darja Sokolić Suradnja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.