Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zajednica županija
  • 02.07.2016. 18:00

Shemom školskog voća do jačih gospodarstava

Cilj je projekta sheme školskog voća i povrća i poticaj razvoju lokalnog tržišta i malog gospodarstva te promociji zdravih oblika prehrane.

Foto: Hrvatska zajednica županija
  • 897
  • 44
  • 0

Osječko-baranjska županija bila je domaćin 43. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija. Na sjednici, kojoj su prisustvovali i ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s pomoćnicima te pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić, otvorene su važne teme o promjenama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samouprave, stanju u hrvatskoj poljoprivredi i izmjenama Zakona o poljoprivredi.

"Promicanje zdrave prehrane i dobrih prehrambenih navika od najranije dobi cilj je projekta sheme školskog voća i povrća čiju provedbu s 90% sredstava financira Europska unija. Kako su Slavonija i Baranja poljoprivredni krajevi, žitnice Hrvatske, preporučili smo školama i učeničkim domovima da prilikom odabira dobavljača voća i povrća surađuju upravo s lokalnim proizvođačima"¸ predstavio je projekt sheme školskog voća i povrća u Republici Hrvatskoj župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

Poticaj malih gospodarstava i zdravih navika

To je, dodao je, poticaj razvoju lokalnog tržišta i malog gospodarstva te promociji zdravih oblika prehrane. Župani su razgovarali o smjeru promjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Još su jednom jasno iznijeli svoje stavove oko teritorijalnog preustoja koji, slažu se župani, ne može biti decentralizacijska mjera.

Članovi Izvršnog odbora diskutirali su i o mogućnosti izrade jedinstvene aplikacije za vizualni prikaz proračuna svih županija prema smjernicama Povjerenice za informiranje, GONG-a, Europske komisije.

"Vizualizacija županijskih proračuna alat je kojim građanima možemo približiti sredstva kojima raspolažemo, iz kojih izvora ona dolaze i u što se ulažu", komentirao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Foto: Hrvatska zajednica županija


Tagovi

Hrvatska zajednica županija Shema školskog voća Zakon o poljoprivredi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]