Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seljačke udruge
  • 20.01.2016. 11:30

Seljačke udruge biraju Slavonku za ministricu

Ukoliko Ružica Vukovac, koja se i sama bavi poljoprivredom, postane ministricom, stanje u hrvatskoj poljoprivredi moglo bi krenuti na bolje, poručili su poljoprivrednici.

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
  • 1.481
  • 230
  • 0

Predstavnici seljačkih udruga iz pet slavonskih županija sastali su se u Ferovcu nedaleko od Kutjeva te poručili mandataru Oreškoviću, Boži Petrovu i Tomislavu Karamarku, kako svaki drugi izbor, izuzev onoga da novi ministar poljoprivrede bude iz Slavonije, kolijevke hrvatske poljoprivrede, neće smatrati pravednim. Pri tome je, naglašavaju, najidealnija osoba za tu funkciju Ružica Vukovac.

Stručnjaci znaju samo teoriju, ali ne i praksu

Dodali su i kako ne žele stručnjake koji o poljoprivredi znaju iz teorije, ali nemaju iskustva u praksi. Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje, podsjetio je kako je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović kazala da bi sjedište Ministarstva poljoprivrede, umjesto u Zagrebu, trebalo biti u Slavoniji. Ukoliko se taj resor prepusti vođenju Ružice Vukovac koja se i sama bavi poljoprivredom, stanje u ovoj važnoj gopodarskoj grani, smatraju, moglo bi krenuti nabolje. Hrvatska poljoprivreda je na koljenima i nema više vremena za eksperimentiranje s raznoraznim ministrima koji nikad nisu osjetili što znači raditi i živjeti od nje, dodali su okupljeni seljaci.

Spremni i na prosvjede

Josip Brođanac iz Virovitičko-podravske županije smatra kako će jedan od prvih poslova nove Vlade morati biti mijenjanje Zakona o poljoprivrednom zemljištu, jer postojeći potpuno zanemaruje mala obiteljska gospodarstva i isključivo pogoduje velikim igračima. Okupljeni su na kraju napomenuli kako sigurno više, ukoliko niti ova Vlada neće držati do njihovog mišljenja, uključujući tu i njihovu želju da Ružica Vukovac postane ministrica, neće samo šutjeti i trpjeti, već su spremni i na vrlo konkretne poteze. Podsjećamo, upravo u Ferovcu su se 2011. godine održali veliki seljački prosvjedi.

Foto: Duško Mirković/PIXSELL


Tagovi

Ferovac Dragutin Dukić Josip Brođanac Seljačke udruge Ružica Vukovac Ministarstvo poljoprivrede Slavonija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]