Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seljačka tržnica
  • 28.01.2016. 09:25

Seljačka tržnica u Zadru najdojmljiviji projekt

Seljačku tržnicu u Zadru na godinu prosječno posjeti 40 tisuća kupaca.

Foto: Seljačka tržnica
  • 318
  • 24
  • 0

Seljačka tržnica Zadarske županije izabrana kao jedan od najdojmljivijih projekata United Nations Develompment Programme (UNDP) za Europu i Centralnu Aziju u 2015. godini.

Projekt je to, kojeg su Zadarska županija i UNDP započeli u rujnu 2013. godine s ciljem da se kupcima osigura izravni pristup kvalitetnim sezonskim poljoprivrednim proizvodima s područja te županije. Od 01. siječnja 2014. godine upravljanje Seljačkom tržnicom preuzela je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, a ovoga siječnja predala ga je na upravljanje novosnovanoj udruzi izlagača Volim domaće. Posebna pažnja na tržnici posvećena je kvaliteti i podrijetlu proizvoda.

Seljačka tržnica je važno mjesto za poljoprivredne proizvođače iz Zadra i okolice

Iz Udruge Volim domaće ističu kako postoji niz prednosti za kupce, poput izbora svježih i kvalitetnih proizvoda, osobni kontakt s proizvođačem, ugodno kupovno ozračje, povjerenje te zadovoljstvo kupnjom. Seljačku tržnicu, za sada jedinu takve vrste u Hrvatskoj, u prvoj godini posjetilo je više 40 tisuća ljudi koji su kupili više od 200 tona domaćih proizvoda, uzgojenih u okolici Zadra. Tamošnjim OPG-ima to je mjesto jedan od važnijih kanala prodaje, jer neki tu nađu kupce i za polovicu ukupne proizvodnje.

Prodaja i promocija u jednom

Na njoj je u ove dvije i pol godine postojanja, svoje proizvode prodavalo 50-ak poljoprivrednih gospodarstva i predstavnici mnogih od njih ističu kako im se automatski povećala i prodaja na kućnom pragu. Jer su ovim putem za njih saznali i oni koji to inače ne bi mogli. Seljačka tržnica Zadarske županije nalazi se ispred trgovačkog centra Supernova, a radi svake subote od 08:00 do 14:00 sati.

Foto: Seljačka tržnica


Tagovi

Seljačka tržnica UNDP Najdojmljiviji projekt Udruga Volim domaće Zadar


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]