• Poljoprivreda
  • 03.02.2009.

Seljaci traže sastanak s premijerom

Hrvatska konferencija seljačkih udruga zatražit će hitan sastanak s Ivom Sanaderom, Božidarom Pankretićem te predstavnicima otkupljivača zbog zaostalih isplata poticaja.

  • 416
  • 21
  • 0

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruga Virovitičko-podravske županije Željko Ćorić na sastanku održanu u Terezinome Polju kod Virovitice najavio je da bi Hrvatska konferencija seljačkih udruga, koja okuplja osam poljoprivrednih udruga Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske, htjela da se na hitnu sastanku razmotri i isplata potpora za kapitalne investicije koje kao zahtjev stoje duže od 180 dana.

Istaknuo da će Konferencija zatražiti i hitno rješavanje zemljišne problematike, odnosno provođenje natječaja po programima lokalnih uprava te hitno formiranje Poljoprivredne komore.

Po Ćorićevim riječima, Konferencija seljačkih udruga zatražit će i da Vlada omogući plasman mineralnog gnojiva iz Petrokemije po avansnim cijenama za iznos državnih poticaja koje dobivaju Obiteljska poljoprivredna gospodarstva te da cijena plavog dizela ne prelazi tri kune.

''Osim toga tražimo da se merkantilni kukuruz vrati u tržni red, odnosno, da se odredi zaštitna cijena te da se ovogodišnji rod subvencionira s dodatnih 18 lipa po kilogramu standarde kvalitete'', kazao je Ćorić dodavši da će se zatražiti i da potpora po hektaru zasijanog kukuruza bude 2250 kuna po hektaru.

Kako je najavljeno, svoje zahtjeve Hrvatska konferencija seljačkih udruga poslat će Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Uredu Predsjednika Republike Hrvatske.

net.hr | Hina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pitanje za Agroklubovce! :) Kako ste zadovoljni sa nicanjem vaših sjemenki kupusa? U mojem paketiću bilo ih je tek 30-ak, i dosta razmrvljenih :( A izniklo je tek dvanaestak i sve redom lijepo napreduju, ne vjerujem da će ostatak ekipe nikn... Više [+]