Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dražen Kurečić
  • 14.02.2014. 10:00

Savjetovanje javnosti o Uredbi o uslužnim područjima

Pomoćnik ministra Dražen Kurečić, povodom otvaranja savjetovanja s zainteresiranom javnošću, govorit će o Nacrtu prijedloga Uredbe o uslužnim područjima

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
  • 566
  • 41
  • 0

Nacrt prijedloga Uredbe o uslužnim područjima bit će objavljen dana 14. veljače 2014. godine na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede u svrhu dvotjednog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurećić danas će u zgradi Ministarstva poljoprivrede pojasniti važnost donošenja Uredbe o uslužnim područjima za vodnokomunalna društva i građane Republike Hrvatske.

Donošenje Uredbe o uslužnim područjima propisano je člankom 199. Zakona o vodama (Narodne novine, br. 153/2009, 130/2011, 56/2013 i 14/2014). Uredbu donosi Vlada Republike Hrvatske i ista se može donijeti nakon provedenoga postupka savjetovanja s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te javnim isporučiteljima vodnih usluga.

Uspostavom uslužnih područja osiguralo bi se tehničko i tehnološko jedinstvo građevina javne vodoopskrbe i odvodnje od izvorišta do krajnjega korisnika i od mjesta ispuštanja do prirodnoga prijamnika, veći stupanj učinkovitosti, ekonomičnosti poslovanja i socijalne prihvatljivosti cijena vodnih usluga i isporuka vode namijenjene ljudskoj potrošnji od najmanje 3 milijuna prostornih metara godišnje.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell


Tagovi

Uredba o uslužnim područjima Dražen Kurečić Ministarstvo poljoprivrede Zakon o vodama

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo