Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba
  • 15.12.2016. 10:30

Savjetodavna služba uz novog ravnatelja

Zdravka Tušeka iz Bedekovčine, Ministarstvo poljoprivrede imenovalo je vršiteljem dužnosti ravnatelja Savjetodavna službe u poljoprivredi i šumarstvu.

Foto: Robert Anic/PIXSELL
  • 2.063
  • 221
  • 0

Vršitelj dužnosti ravnatelja Savjetodavne službe odsad je Zdravko Tušek, diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u radu Ministarstva poljoprivrede, Savjetodavne službe i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dosadašnji ravnatelj Hrvoje Horvat ostaje u Službi kako bi nastavio daljnji razvoj u području EU fondova i međunarodnih projekata. U Uredu ravnatelja obavljena je primopredaja u prijateljskom ozračju pri čemu je novi ravnatelj istaknuo da želi nastaviti sa započetim aktivnostima i pozitivnim promjenama u radu.

Inače, Zdravko Tušek je na čelu općinske organizacije HDZ-a Bedekovčina.

Savjetodavna služba je prvi doticaj poljoprivrednika s poljoprivrednom politikom, pravilnicima, zakonima i poljoprivrednim mjerama, a bavi se edukacijom i informiranjem poljoprivrednika. Preko 95% zaposlenih u Savjetodavnoj službi je visokoobrazovano - tu je velik broj magistara i doktora znanosti iz različitih područja koja pokrivaju sve grane poljoprivrede.

Trenutno služba broji preko 270 zaposlenih, a funkcionira kroz središnji ured u Zagrebu i stotinjak ureda diljem Hrvatske.

15 godina u Savjetodavnoj službi!

"Za mene osobno, nakon mog 15-godišnjeg radnog iskustva u Savjetodavnoj službi i Ministarstvu poljoprivrede na različitim vodećim funkcijama, moja referenca je akreditacija Agencije za plaćanje u poljoprivredi, a ovo dolazi kao vrhunac dosadašnje karijere. To je veliko priznanje aktualnog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, koji od mene očekuje da Savjetodavna služba ubuduće pomogne poljoprivrednicima da se lakše i kvalitetnije bore na tržištu, da dobivaju informacije koje su bitne za njihovu proizvodnju, a također da lakše i jednostavnije koriste sredstva iz EU fondova, koja su namijenjena baš poljoprivrednim proizvođačima", rekao je za zagorje-international Zdravko Tušek, novoimenovani v. d. ravnatelja Savjetodavne službe.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo Zdravka Tušeka u resoru poljoprivrede za očekivati je i nove projekte i planove u radu Savjetodavne službe.

Foto: Robert Anic/PIXSELL


Tagovi

Zdravko Tušek PSS


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.