Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba
  • 31.12.2015. 12:45

Savjetodavna služba sufinancirat će se iz EU

Očekivano sufinanciranje Savjetodavne službe iz EU fondova se predviđa u razini do gotovo 30 posto, što je svakako uspjeh i predstavlja znatnu uštedu za državni proračun.

Foto: Pixsell
  • 461
  • 76
  • 0

Ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Zagrebu objavio je da će se ova ustanova od 2016. godine djelomično financirati iz fondova EU. Očekivano sufinanciranje se predviđa u razini do gotovo 30%, što je svakako uspjeh i predstavlja znatnu uštedu za državni proračun.

Osim toga, ravnatelj Horvat je predstavio i novitete u savjetovanju svojih korisnika. Služba će svoje usluge predstaviti korisnicima putem tzv. Kataloga usluga, koji sadržava 90 savjetničkih paketa ovisno o vrsti proizvodnje i specifičnim potrebama svakog proizvođača.

Standardizirani savjeti za poljoprivrednike

Odabirom određenog paketa, korisnici će točno znati što mogu očekivati od savjetovanja i koju uslugu trebaju dobiti, što će dovesti do veće kvalitete rada koji će ovaj način će biti standardiziran za poljoprivrednika u svim krajevima i područjima države.

Novim programom u praćenju djelatnika Savjetodavne službe pohranjivat će se i specificirati podaci o gospodarstvima te obavljenom savjetodavnom radu (tzv. kartica gospodarstva) što će stvoriti vrijednu arhivu sistematiziranih podataka poljoprivrednih proizvođača, ali dovesti i do stalnog razvoja i poboljšanja usluga u korist korisnika.

Usluge ostaju besplatne

Osim navedenog, Služba je započela s edukacijom poljoprivrednika u sklopu strukovnog usavršavanja. Podsjetimo da su svi korisnici M10 i M11 Programa ruralnog razvoja, dužni odslušati 18 sati edukacije. Svi ostali poljoprivrednici imaju mogućnost grupne edukacije u trajanju do 60 sati o tehničkom unaprijeđenju gospodarstva, ovisno o proizvodnji s kojom se bave. Sve informacije mogu se dobiti na stranicama Savjetodavne službe ili u njihovim uredima i ispostavama. Usluge Savjetodavne službe za sve poljoprivrednika i dalje ostaju besplatne.

Foto: Pixsell


Tagovi

Savjetodavna služba Financiranje Program ruralnog razvoja Hrvoje Horvat


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer