Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Studijski posjet
  • 08.05.2015. 15:15

Savjetodavci za ruralni razvoj!

Izaslanstvo Savjetodavne službe kosovskog Ministarstva poljoprivrede obišlo uspješna poljoprivredna gospodarstva i tvrtke na području VPŽ

  • 552
  • 34
  • 0

U Virovitičko-podravskoj županiji od 4. do 8. svibnja gostuju, na poziv župana Tomislava Tolušića, stručnjaci iz Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja sa Kosova. Posjet je organiziran u sklopu njihovog projekta Razvoj ruralnih područja putem promicanja savjetodavnih službi.

U srijedu, 6. svibnja, predstavnici Savjetodavne službe su u sklopu studijske posjete održali sastanak sa stručnjacima iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, nakon čega su posjetili općinu Sopje, gdje su održali sastanak s Udrugom poljoprivrednika - korisnika sustava navodnjavanja, tvrtku DIBA d.o.o. u Suhopolju čija je osnovna djelatnost poljoprivreda, usluge i trgovina te tvrtku Brana d.o.o. iz Virovitice, odnosno njihovu hladnjaču i skladište za voće i povrće.

Posjet poljoprivrednim gospodarstvima

Posjet gospodarstvima

Četvrtak, 7. svibnja, bio je rezerviran za posjet poljoprivrednom gospodarstvu Pokupić u Vukosavljevici, čija je osnovna djelatnost uzgoj voća za veleprodaju, a koje je prije dvije godine realiziralo projekt u sklopu mjere 101 - Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice IPARD programa. Sredstva su uložena su nadogradnju zgrade rashladnim prostorom, platformu za branje povrća i pokrivanje 2 ha trešanja protugradnom mrežom.

Nakon toga, predstavnici Savjetodavne službe kosovskog Ministarstva poljoprivrede obišli su obiteljski Podrum Vineda u Vukosavljevici, koji posluje na temelju tradicije dviju obitelji - Kovač i Kaša. Riječ je o relativno mladoj vinariji, osnovanoj 2005. godine, a koja je već sada na drugom mjestu po proizvodnji vina u Virovitičko-podravskoj županiji. Gosti s Kosova imali su priliku i kušati odlična vina vinarije Vineda, od kojih dva nose odliku vrhunsko. Također, su obisli i OPG Brijačak iz Gradine koje je realiziralo IPARD projekt u sektoru povrća.

U ime županije, domaćin studijskog posjeta bio je pročelnik Odjela za zajedničke politike i fondove EU, Tugomir Majdak, a Kosovsko je izaslanstvo, na čelu s Hysni Thaqijem bilo je oduševljeno viđenim te je istaknulo značaj ovog posjeta, kao i daljnje suradnje Hrvatske i Kosova te razmjene primjera dobre prakse.


Fotoprilog


Tagovi

Studijski posjet Ruralni razvoj Savjetodavne službe Tugomir Majdak Tomislav Tolušić IPARD Trešnje Gospodarstva VIDRA DIBA Brana Uzgoj voća OPG Pokupić Hysni Thaqi OPG Kovač OPG Kaša


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić