• Poljoprivreda
  • 15.12.2008.

Sastanak savjeta za praćenje stanja u poljoprivredi

Održan sastanak Savjeta za praćenje stanja u poljoprivredi, ribarstvu i prehrambenoj industriji

  • 423
  • 21
  • 0

Dana, 12. prosinca 2008. godine održan je Savjet za praćenje stanja u poljoprivredi, ribarstvu i prehrambenoj industriji Republike Hrvatske.

U raspravi su članovi Savjeta dali podršku radu Ministarstva i državnom proračunu u poljoprivredi te odredili prioritete rada - kontinuirano praćenje i očuvanje postojeće proizvodnje, financiranje poljoprivredne proizvodnje i nastavak nužnih zakonodavnih reformi.

Svi sudionici sastanka suglasili su se da je primarni cilj očuvanje proizvodnje i radnih mjesta koje je moguće ostvariti uz pomoć države te razvijati konkurentnost hrvatskih poljoprivrednika. Članovi Savjeta raspravljali su o financiranju poljoprivrede i suglasili se da je potrebno maksimalno iskoristiti sva sredstva od strane proračuna i europskih fondova (SAPARD, IPARD). Također su spremni izdvojiti incijalna sredstva za pomoć poljoprivrednim proizvođačima i malim tvrtkama kako bi se osigurala njihova likvidnost i konkurentnost.

Svjesni smo ekonomske situacije i njenog utjecaja na ovaj sektor, ali isto tako smo sigurni da zajednički možemo kvalitetno upravljati postojećim stanjem i iskoristiti ga za daljnji razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jedini koji su, osim mene, trenutno na Agronomskom fakultetu :D