Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori 2013.
  • 26.10.2013. 19:41

Šarena je izborna lista za HPK

Najviše kandidata za članove Glavne skupštine HPK je iz Koprivničko-križevačke županije, i to 14, iz Bjelovarsko-bilogorske 10, a iz Zagrebačke i Osječko-baranjske devet.

Foto: freepik.com
  • 477
  • 23
  • 0

Nakon što je završio rok za prigovore na listu kandidata za predsjednike županijskih komora te delegata za skupštinu Hrvatske poljoprivredne komore, izbori u studenome u znaku su biranja. Izbori po županijskim komorama počinju od 4. studenoga, a Glavna skupština bit će konstituirana u prosincu, kada ona bira predsjednika. Komora je na službenim stranicama objavila popis kandidata.

Neki su široj javnosti nepoznati, no ima tu i poznatih ličnosti, kao što su direktor Belja Goran Pajnić i direktor vukovarskog Vupika Davor Bošnjaković, koj se kandidiraju za članove Glavne skupštine Hrvatske poljoprivredne komore. Dok ostale županije imaju po jednog ili dva kandidata za predsjednika županijskih komora, Zagrebačka županija ima ih pet, a Virovitičko-podravska četiri.

Jedini kandidat Osječko-baranjske županije za predsjednika županijske komore je Đakovčanin Josip Tomičić, čiji se obrt Matricaria bavi uzgojem ljekovitog bilja. Član je Glavne skupštine Hrvatske poljoprivredne komore u starom sazivu, a s obzirom na to da nema protukandidata, neizvjesnosti za čelo osječko-baranjske komore nema.

"Državi treba jaka Poljoprivredna komora, a dosad su ju vodila dva Slavonca. Dosadašnji predsjednik Mato Brlošić pokušavao je ulagati maksimum u skladu s mogućnostima, tj. činjenicom da je Komori ukinuto obvezno članstvo i obvezno financiranje", kaže Tomičić za Glas Slavonije.

Najviše kandidata za članove Glavne skupštine HPK je iz Koprivničko-križevačke županije, i to 14, iz Bjelovarsko-bilogorske 10, iz Zagrebačke i Osječko-baranjske devet. Slavonija i Baranja sa svih pet županija ima 30 kandidata za članove Glavne skupštine HPK, što Brlošić ocjenjuje nedovoljnim s obzirom na značenje te regije u poljoprivrednoj proizvodnji.

Foto: freepik.com


Tagovi

Izborna lista HPK Izbori Županijska komora Goran Pajnić Davor Bošnjaković Josip Tomičić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]