Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6
  • 22.09.2015. 13:30

Samostalno prijavite projekt ruralnog razvoja!

Na radionicama će biti predstavljene informacije o izradi poslovnog plana te prijavi na natječaj podmjere 6.1. Programa ruralnog razvoja i pripremi dokumentacije kako bi korisnici samostalno mogli pripremiti projekt.

  • 2.711
  • 523
  • 0

Jednodnevne radionice u malim grupama (maksimalno od sedam do 10 korisnika) u organizaciji projektnog tima consulting tvrtke Georg održavat će se u svim većim gradovima diljem Hrvatske, ovisno o zainteresiranosti.

Na radionicama će se sadržajno predstaviti informacije o izradi poslovnog plana te prijavi na natječaj i pripremi Zahtjeva za isplatu pri provedbi natječaja iz Mjere 6 Programa ruralnog razvoja kako bi korisnici samostalno mogli pripremiti projekt i zaobišli velike troškove konzultantskih tvrtki.

Prihvatljivi sektori za koje se raspisuje natječaj iz podmjere 6.1. namijenjene razvoju pokretanja poslovanja mladim poljoprivrednicima su uzgoj jednogodišnjih i višegodišnjih usjeva, sadnog materijala i ukrasnog bilja, stoke, peradi i ostalih životinja te mješovite proizvodnje.

Strukturiranje, poslovni plan, prijava i provedba

Mladim poljoprivrednicima se nude informacije vezane za definiranje i strukturiranje projekta, definiranje potencijalnih investicija i prijavitelja te utvrđivanje postojeće dokumentacije za projekt uz izračun mogućeg broja bodova i izradu popisa neophodne dokumentacije. Zainteresirani će dobiti i upute za izradu poslovnog plana, kalkulacija (APPRRR metodologija), definiranje ulaganja i aktivnosti, postavljanje troškova i prihoda za prethodnu godinu i buduća razdoblja, proračun kredita i amortizacije, definiranje broja zaposlenika i troškova rada te situacije prije i poslije ulaganja.

Izradu poslovnog plana proći će na primjeru jednog od sudionika, a dobit će i upute za prijavu na natječaj, učitavanje prikupljene obvezne dokumentacije i popunjavanje AGRONET aplikacije (poslovni plan).

Provedba projekta uključuje upoznavanje investitora sa svim pravima i obvezama te upute za provedbu projekta. Pripremait će se i Zahtjev za isplatu gdje će se prikupiti obvezna dokumentacija, račun dobavljača i knjigovodstvenih dokumenata.

Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima

Prihvatljivi korisnici ove mjere su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 8.000 eura do 49.999 eura. To mogu biti poljoprivredni proizvođači (OPG - obveznici poreza na dohodak, obrti, zadruge, trgovačka društva) ili grupe poljoprivrednih proizvođača.

Korisnik ne smije biti registriran kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu te mora biti mladi poljoprivrednik (od 18 do 40 godina).

Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, te planirani projekt ne smije biti manji od navedenog iznosa. Isplata se vrši u tri rate u razdoblju od najviše tri godine kako slijedi:

  1. isplata prve rate u iznosu od 30% ukupno odobrene javne potpore nakon odluke o dodjeli potpore.
  2. isplata druge rate u iznosu od 50% nakon tri mjeseca, a ne kasnije od 12 mjeseci nakon isplate prve rate uz dokaz da su aktivnosti iz poslovnog plana započete,
  3. isplata treće rate u iznosu od 20% nakon provedenih aktivnosti prikazanih u poslovnom planu i stjecanja stručnih znanja i vještina ukoliko iste nije imao prilikom podnošenja zahtjeva za potporu.

Radionica će se održati u svim većim gradovima Hrvatske, ovisno o zainteresiranosti. Prijave se vrše radi planiranja broja sudionika po regijama i nisu obvezujuće, a zaprimaju se do 29. rujna 2015.


Dokumenti


Tagovi

Izrada projekata Mjera 5 Georg Projektni tim Strukturiranje projekta Poslovni plan Zahtjev za isplatu Natječaj Višegodišnji usjevi Stoka Sadni materijal APPRRR


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

HUMP Agro

Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr web: http://www.hump.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić