Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 18.02.2009.

Samo 5 posto od procijenjene štete

za štete od posljedica tuče iz 2007. godine na gradski račun leglo 408.000 kuna

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix
  • 552
  • 27
  • 0

Na račun Grada Sinja je iz državnog proračuna, preko županije, uplaćeno 408.000 kuna za ublažavanje posljedica elementarne nepogode, tuče, iz ljeta 2007. godine.

Posebno povjerenstvo tada je na osnovi prijava 646 poljoprivrednih proizvođača utvrdilo da je tuča nanijela izravnu štetu na poljoprivrednim kulturama veću od osam milijuna kuna.

Oštećeni poljoprivrednici dobit će naknadu od oko pet posto procijenjene štete. Pojedinačne isplate kretat će se od 17 do 12.000 kuna. U sinjskoj gradskoj upravi dobivenih 408.000 kuna oštećenim poljoprivrednicima podijelit će u gotovini. Možda to budu posljednje takve isplate.

- Odlučili smo pokrenuti liniju sufinanciranja osiguranja poljoprivredne proizvodnje na otvorenom tako da se eventualno oštećenim proizvođačima šteta nadoknađuje u realnim vrijednostima. U uplati premije poljoprivrednici bi sudjelovali sa svega 25 posto, a s jednakim iznosom sudjelovali bi Ministarstvo poljoprivrede, Splitsko-dalmatinska županija i osiguravajuće društvo - kaže dr. Ivan Nasić, sinjski gradonačelnik.

Na zaključenje police osiguranja od elementarnih nepogoda, prvenstveno tuče, vjerojatno i suše i mraza, Sinj će forsirati prvenstveno obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave ozbiljnijom proizvodnjom, na primjer povrća te kojima je ta proizvodnja glavni izvor prihoda.

Tekst: Toni Paštar/EPEHA
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TRIAN – priprema organskog biljnog likera – novi blog Spoj domaćeg proizvoda, zaštite okoliša i rekreacije Ako želiš napraviti svoj kvalitetni unikatni domaći proizvod, pridruži nam se na besplatnom blogu i korak po korak pripremi svoj orga... Više [+]