Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka proizvodnja
  • 06.07.2013.

Sam organizirao izvoz eko soje u Njemačku

Na dva tegljača je natovario 36 tona soje u jumbo vrećama od po 1 250 kilograma koje su krenule put Njemačke

  • 420
  • 20
  • 0

Poljodjelac Andrija Kovačić iz Račinovaca u županjskoj Posavini, brzo se prilagodio europskom tržištu i već drugog dana od ulaska Hrvatske u EU izvezao je prvu turu ekološki proizvedene soje u Njemačku što je sam organizirao ne čekajući posredovanje državnih agencija. Kovačićevo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obrađuje 55 hektara zasijanih najviše sojom i pšenicom. Na dva tegljača je natovario 36 tona soje u jumbo vrećama od po 1 250 kilograma koje su krenule put Njemačke.

- Prije 20-tak dana došli su predstavnici tvrtke iz Berlina vidjeti soju prošlogodišnje žetve koja je smještena u silos i potpisali smo ugovor o isporuci 36 tona. Odmah su mi isplatili predujam, a za dva tjedna će i ostalo. Mislim da je to tek početak suradnje jer pokazali su zanimanje i za moju pšenicu koju također uzgajam ekološki, bez kemikalija. Pokazali su zanimanje da otkupe pšenicu sa svih 22 hektara - kaže Kovačić dodajući kako je i njegova majka nositelj OPG-a i uglavnom zajedno posluju, a imaju hrvatski i europski certifikat eko proizvodnje.

Andrija Kovačić je valjda jedan od rijetkih hrvatskih poljodjelaca koji nije zabrinut za cijenu pšenice jer će je prodati na zajedničkom europskom tržištu gdje je cijena povoljnija. Preporuča poljodjelcima neka se bave ekološkom proizvodnjom koja je tražena u EU i drži kako oni koji su spremni marljivo radi mogu uspjeti i na EU tržištu.


Povezana biljna vrsta

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Ekološka proizvodnja Soja Izvoz Tržište Certifikat

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]