Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prateći list
  • 06.07.2015. 15:00
  • Sisačko-moslavačka

Sakupljanje ambalaže u Sisačko-moslavačkoj županiji

Obavijest Savjetodavne službe za poljoprivrednike.

  • 132
  • 7
  • 0

Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom C.I.A.K. d.o.o., organizira na području Sisačko-moslavačke županije akciju sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, pod nazivom Prateći list.

Sakupljanje će se održati prema slijedećem rasporedu:

13.07.2015 . kod tvrtke Abundan d.o.o., Sv. Mihovila 19, Velika Ludina od 08.00 -11.00 sati, 16.07.2015. kod Društvenoga doma, Radićeva ulica, Kutina od 08.00 -10.00 sati i u Lipovljanima, Sajmišna ulica, kod Veterinarske ambulante od 11.00 - 13.00 sati, 20.07.2015.. Komunalac Glina d.o.o., Jukinačka 104, Glina od 08.00 -11.00 sati i kod Poljoprivredne zadruge Prvča, Mije Goričkog 58, Sisak od 12.30 - 16.00 sati.

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton. Molimo poljoprivrednike, da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže tvrtki koje nisu dio ovoga projekta, obrate proizvođačima ili uvoznicima tih proizvoda.

Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

"Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail:ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: suzana.slovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Suzana Slovic CROCPA C.I.A.K. Sisačko-moslavačka županija Prateći list Velika Ludina Kutina Lipovljani Glina Sisak


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?