Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prateći list
  • 08.09.2015. 15:30

Sakupljanje ambalaže u Šibensko-kninskoj županiji

Pod nazivom Prateći list, mreža skupljanja ambalažnog otpada CROCPA i tvrtka C.I.A.K. d.o.o. nastavljaju s organiziranim prikupljanjem ambalažnog otpada od zaštitnih sredstava.

  • 118
  • 8
  • 0

Gordana Kožarić-Silov iz Savjetodavne službe, podsjeća poljoprivrednike s područja Šibensko-kninske županije, koji moraju imati ovjereni Prateći list kao dokaz da su otpad, koji je nastao nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja, zbrinuli na zakonom propisan način, da će se sakupljanje prazne ambalaže na tom području obavljati u utorak 15. rujna 2015. i to u:

  • Primoštenu Burnjem, kod skladišta Poljoprivredne zadruge, Draga 6, Primošten Burnji od 10.00 do 11.30 sati i u
  • Drnišu kod tvrtke Dalmacija vino d.d. u stečaju, Radna jedinica Drniš, I. Meštrovića 38, na lokaciji Cecela, od 13.00 - 15.00 sati.

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.

Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

"Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail:ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Praznu ambalažu preuzimat će tvrtka C.I.A.K. d.o.o. i pritom posjedniku otpada ovjeriti Prateći list kojeg poljoprivredna gospodarstva moraju čuvati 3 godine i pokazati inspektoru prilikom inspekcijskog nadzora. Kod predavanja ambalaže sa sobom obavezno imajte osobnu iskaznicu i zelenu karticu odnosno rješenje na kojem se nalazi broj poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG), matični broj obrta ili tvrtke.


Tagovi

Gordana Kožarić-Silov Savjetodavna služba Akcija Prateći list Crocpa C.I.A.K. Drniš Šibensko-kninska županija Prazna ambalaža Primošten Burnji Inspekcijski nadzor Zelena kartica


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stožer za obranu hrvatskog sela objavio: blokada prometnica i granica kreće 23. studenog. Uskoro više