• Obavijest poljoprivrednicima
  • 22.05.2015. 14:00
  • Karlovačka

Sakupljanje ambalaže u Karlovačkoj županiji

Obavijest Savjetodavne službe poljoprivrednicima.

  • 80
  • 4
  • 0

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da će se tokom lipnja i u Karlovačkoj županiji provoditi akcija prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja i to prema slijedećem rasporedu.

02. lipnja 2015.

Agroprojekt d.o.o,

Obala Trnskog 19

Karlovac

8.00 - 10.00

Medven trgovina d.o.o.

Mali Erjavec 4

Mali Erjavec

11.00 - 12.00

Vinski podrum Vrbanek

Obrež Vivodinski 1

Vivodina

13.00 - 15.00

09. lipnja 2015.

Autobusna stanica kod crkve sv. Antuna

Duga Resa

8.00 - 10.00

Također, praznu ambalažu možete svakog radnog dana predati u skladište tvrtke C.I.A.K. d.o.o. u Vojniću, Andrije Hebranga 5.

Preuzima se isključivo prazna ambalaža tvrtki, proizvođača i uvoznika sredstava za zaštitu bilja koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su: Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton.

"Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena! Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail: ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina", poručuju iz CROCPE.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati i Savjetodavnu službu u Karlovcu na broj telefona 047/611-058.

Marijana Lemić, mag.ing.fitomedicine
e-mail: Marijana.Lemic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Lipanj Karlovačka županija Ambalažni otpad Karlovac Mali Erjavec Vivodina Duga Resa C.I.A.K. d.o.o. Vojnić Prateći list Deklaracija CROPCA Marijana Lemić


Autorica

Sandra Špoljar

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi