Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 08.07.2013.

S tržnice na Markov trg

"Umjesto da kočite, pokrenite jedan veliki kotač sa polja do stola preko tradicionalnog, specifičnog, hrvatskog i europskog distributera zvanog tržnica, sa 10% PDV-a bez alata zvan fiskalna kasa" poručuju Liniću s tržnica.

Foto: Damir Krajač/Cropix
  • 494
  • 77
  • 0

Oko 1500 prosvjednika iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Slavonskog Broda i Đakova okupilo se na zagrebačkoj tržnici Dolac, odakle će krenuti na Trg svetog Marka gdje će u podne predati svoje zahtjeve. Trenutno na Dolcu radi oko 10 % trgovaca, dok su ostali u znak prosvjeda odlučili danas ne prodavati svoje proizvode.

Predstavnici tržnica, zakupaca i prodavača na tržnicama koji se protive fiskalizaciji okupili su se kako bi ukazali na to da na tržnicama nema sive ekonomije, već samo mukotrpne borbe prodavača za preživljavanje njihovih obitelji.

Prošli tjedan predložili su tromjesečni moratorij za fiskalizaciju na tržnicama tijekom kojega bi se u suradnji s Ministarstvom finacija pronašlo rješenje tog problema te uvođenje plaćanja poreznog paušala po dužnome metru klupe na kojoj prodavači prodaju svoju robu na tržnici.

Između ostalog, smatraju kako Ministarstvo poljoprivrede treba provesti kontrolu poljoprivredne proizvodnje na OPG-ima, urediti veleprodaju na tržnicama i riješiti problem organizatora tržnica koji se bore s divljom prodajom sami, umjesto da to rješavaju nadležne inspekcijske službe. Sve što traže je jednaka tržišna utakmica za sve.

Foto: Damir Krajač/Cropix


Tagovi

Prosvjed Tržnica Fiskalizacija Kontrola proizvodnje Markov trg


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰