Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 23.10.2020. 09:00

S tržišta se povlače dva sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari tiofanat-metil

Još dva sredstva, ovoga puta s aktivnom tvari tiofanat-metil, bit će povučena s našega tržišta, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Bigstock/ Andrey Rafael
  • 891
  • 155
  • 0

S tržišta Republike Hrvatske povlače se dva sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari tiofanat-metil, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, provedbenom uredbom Komisije (EU) 2020/1498 o neproduljenju odobrenja aktivne tvari, koja je stupila na snagu 16. listopada 2020. godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registracije sredstvima koja je sadržavaju.

"Sredstvima za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvar tiofanat-metil, koja se na tržištu Hrvatske nalaze pod trgovačkim nazivima: Topsin M 500 SC i Yamato, temeljem navedene Uredbe, ukidaju su registracije za stavljanje na naše tržište s datumom 19. travnja 2021.“, navode.

Naziv SZB

Aktivne Tvari

Klasa

Vlasnik Registracije

Topsin M 500 SC

tiofanat-metil

UP/I-320-20/12-01/185

Nisso Chemical Europe GmbH

Yamato

tetrakonazol, tiofanat-metil

UP/I-320-20/13-01/211

Sumi Agro Europe Ltd

Sukladno rješenjima o ukidanju registracija, nadomaćem će tržištu biti dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha navedenih sredstava do 19. srpnja 2021., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha do 19. listopada 2021. godine.

S tržišta se povlače sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari bromoksinil

Podsjećamo, s tržišta RH također se povlači 5 sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari epoksikonazol, 4 sredstava na osnovi aktivne tvari tiakloprid, a od nedavno i ona koja sadrže aktivnu tvar bromoksinil.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Sredstva za zaštitu bilja Tiofanat-metil


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]