Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aktivne tvari
  • 02.12.2021. 09:00

S tržišta RH se povlače zaštitna sredstva na osnovi dvije aktivne tvari

Povlače se sredstva za zaštitu na osnovi aktivne tvari famoksadon koje se koristi u vinogradarstvu i povrćarstvu te prokloraz za ratarske kulture.

Foto: Bigstock/Kalulu
  • 1.662
  • 131
  • 2

Ministarstvo poljoprivrede obavještava da se s tržišta Republike Hrvatske povlače sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari famoksadon i prokloraz, objavio je Fitosanitarni portal.

Famoksadon se nalazi u proizvodu pod trgovačkim nazivom Equation Pro čije se registracija ukida s datumom 16. ožujka 2022. Vlasnik registracije ovog sredstva je Corteva Agriscience d.o.o.

Kako stoji u FIS bazi, riječ je o kombiniranom fungicidu za suzbijanje biljnih bolesti u vinogradarstvu i povrćarstvu. Koristi se za suzbijanje plamenjače na vinovoj lozi, rajčici, krumpiru, krastavcima, dinji i tikvicama.

Na tržištu RH bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha do 16. lipnja 2022. Dok će se zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha provoditi do 16. rujna te godine.

Prokloraz se nalazi u tri proizvoda trgovačkog naziva Mirage 45 EC, Zamir te Faxer. Riječ je o fungicidima za zaštitu pšenice i ječma, a njihova se registracija ukida 31. prosinca 2021.

Na tržištu RH bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha tih sredstva do 30. lipnja 2022., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 30. lipnja 2023.


Tagovi

Famoskadon Prokloraz Zaštita bilja Povlačenje s tržišta


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]