Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fenbukonazol
  • 24.08.2021. 13:30

S tržišta RH povlači se sredstvo na osnovi aktivne tvari fenbukonazol

Registracija za stavljanje na tržište ukida se 31. kolovoza ove godine.

Foto: Renata Prusina
  • 819
  • 231
  • 0

S tržišta Republike Hrvatske povlači se sredstvo za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari fenbukonazol, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Riječ je, navode, o proizvodu koji se nalazi pod trgovačkim imenom INDAR 5 EW, proizvođača Corteva Agriscience Croatia d.o.o., čija se registracija za stavljanje na tržište RH ukida s datumom 31. kolovoz. 2021. godine.

"Provedbenom uredbom Komisije (EU) br. 540/2011 od 25. svibnja 2011. aktivnoj tvari fenbukonazol prestalo je vrijediti odobrenje te više nije odobrena u Europskoj uniji“, stoji u priopćenju. 

Prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha bit će dozvoljena do 28. veljače 2022., a zbrinjavanje i primjena postojećih zaliha do 28. veljače 2023. godine. 

Podsjetimo, prošli mjesec s tržišta su povučena i sredstva na osnovi aktivne tvari miklobutanil. Prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstava bit će dozvoljena do 31. siječnja 2022., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha do 31. siječnja 2023.

Navedenu Provedbenu uredbu možete pronaći ovdje


Tagovi

Zaštita bilja Fenbukonazol INDAR 5 EW Povlačenje s tržišta


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.