Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 04.07.2018. 13:00

S njive mu ukrali 500 kilograma češnjaka!

Vlasniku, 35-godišnjaku iz Vinkovaca pričinjena je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Foto: Pixabay/spiagol56
  • 4.363
  • 376
  • 0

Nekoliko stotina kilograma češnjaka povađeno je i otuđeno s poljoprivrednog  zemljišta "Hercegovina“ u blizini Ivankova, između 20. lipnja i 1. srpnja. Vlasniku, 35-godišnjaku iz Vinkovaca pričinjena je šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. 

Kako doznaje glas-slavonije, riječ je o čak 500 kilograma češnjaka koje je član Udruge i Zadruge Češnjak, obrao i ostavio na njivi.

"Našem kooperantu iz Hrastina lopovi su počupali već sazreli češnjak, odvojili glavice, a stapku vratili u zemlju da se krađa odmah ne primijeti i tako odnijeli dvije tone češnjaka. U Mohovu su čovjeku ukrali 300 kilograma češnjaka jer je počela kiša pa je otišao kući pričekati da stane i ostavio ubrano na njivi", rekla im je predsjednica "Češnjaka" Mara Čuljak prisjećajući se starijih slučajeva krađa. 

Vukovarsko-srijemska policija navodi i da su u ponedjeljak u u poslijepodnevnim satima zabilježena dva požara za vrijeme obavljanja poljoprivrednih radova. Oko 15 sati izbio je požar za vrijeme vršidbe ječma na oranici u blizini Petrovaca. Također požar je izbio i u ataru "Čeretinci“ u blizini Markušice za vrijeme vršidbe pšenice oko 16 sati.

U oba slučaja uzrok požara je kotakt ispušnih zagrijanih dijelova radnih strojeva i slame, a materijalna šteta nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja policija. 


Povezana biljna vrsta

Češnjak

Češnjak

Sinonim: Bijeli luk | Engleski naziv: Garlic | Latinski naziv: Allium sativum L. ssp. vulgare Kuzn.

Smatra se da su češnjak prvi počeli uzgajati Egipćani te je odigrao važnu ulogu u njihovoj kulturi. Smatrali su ga svetom biljkom te se često pronalazio u grobnicama faraona. Zbog... Više [+]

Tagovi

Češnjak Krađa Vinkovci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).