Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eurovizija 2024.
  • 23.02.2024. 09:55

Rim Tim Tagi Dim: Pjesma o ruralnoj Istri ide na Euroviziju?

Pjesma govori o mladiću koji napušta svoje selo, prodaje kravu, oprašta se od voljenih i odlazi u grad. Jeste li ju već čuli? A vidjeli spot?

Foto: YouTube/screenshot
  • 2.064
  • 304
  • 0

Pjesma Rim Tim Tagi Dim Istrijana Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna favorit je ne samo ovogodišnje Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije nego visoko kotira na kladionici same Eurovizije. Gledajući današnji poredak, na visokom smo trećem mjestu s tendencijom rasta. 

Danas, 23. veljače, u drugoj polufinalnoj večeri bit će predstavljena na Dori.  

Prošla ili ne, vrijedno je o njoj pisati iz nekoliko razloga. 

Prodaje kravu i odlazi u grad

Rim Tim Tagi Dim govori o mladiću koji napušta svoje selo, prodaje kravu i odlazi u grad. Pozdravlja prvo svoju majku, govori kako će mu svi nedostajati, njegova mačka, sijeno, krevet, a najviše ples. 

Spot za ovu pjesmu je ono što je Hrvatsku vinulo u visine na Eurovizijskoj ljestvici. Sniman je na nekoliko lokacija Markove rodne Istre. Ovaj 28-godišnji Umažanin u spotu je okružen lokalnim stanovništvom, i mladim i starim. Vidimo ga u različitim situacijama, kako čisti štalu, muze kravu, kopa istarsku crvenicu, cijepa drva, hrani kokoši, pravi fuže, druži se s obitelji uz tradicionalnu hranu, vino, briškulu i ples... 

Obučen je u stiliziranu istarsku nošnju, nosi košulju stomanju, crven prsluk krožat, hlače brageše, a na nogama su mu bičve, bijele vunene čarape i postoli. 

Iako brzog i zaraznog ritma koji je mješavina tradicionalnog istarskog napjeva i industrial metala, pjesma odaje tjeskobu mladog čovjeka koji mora napustiti svoj dom. 

Marko, sretno! 

Spot je na platformi YouTube objavljen 20. veljače i već sada ima više od 470 tisuća pregleda, 15 tisuća lajkova i više od 2.600 komentara iz cijelog svijeta. 

Ima i onih koji su se pronašli u ovoj temi pa tako Kristina B piše: "Hrvatska, pošalji ovu pjesmu, molim te. Ja sam obični litavski imigrant koji živi u Velikoj Britaniji i duboko značenje ove pjesme dotaklo me je u dušu." Poruke potpore dolaze doslovno iz cijelog svijeta. 

Marko, sretno večeras na Dori, a onda i na Euroviziji! 

Do tada, uživajmo u pjesmi i spotu: 

 


Tagovi

Dora 2024 Eurovizija 2024 Rim Tim Tagi Dim Marko Purišić Baby Lasagna Ruralna Istra Spot Kladionice


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad naletim na ovakve objave, prvo na što pomislim je - Maja !! :)