Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 02.03.2009.

Redukcija proljetne sjetve?

ŽUPAN KREŠIMIR BUBALO PORUČUJE PREMIJERU IVI SANADERU DA ODUSTANE OD PELJEŠKOG MOSTA

  • 601
  • 30
  • 0

Čelnici Osječko-baranjske županije uputili su pismo Vladi RH, u kojemu je upozoravaju na krizno stanje gospodarstva u županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji, posebice u poljoprivredi. Pritom je pozivaju da što prije isplati poticaje, koji kasne, a ponajviše zbog toga prijeti redukcija proljetne sjetve 2009. godine.

- Za proljetnu sjetvu, čiju pripremu ometa i niz drugih problema, sada je najvažnije da se što prije isplate poticaji. Svatko u ovoj državi trebao bi svoje obveze izvršavati u dan, kao naša županija. Na žalost, Vlada i javni sustavi ne ispunjavaju svoje obveze, što se odražava na najmanje obrtnike i obiteljska gospodarstva - prozvao je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

Naglasio je kako poslovne banke više nisu fleksibilne, a i cijene svih ulaznih proizvoda za sjetvu veće su nego prošle godine, dok se cijene na tržištu nisu mijenjale. Najbolji je, kaže, primjer pšenica, čija je otkupna cijena veća od cijene brašna. "Proteklih godina čak 44 milijarde kuna 'ušpricano' je u brodogradnju pa je evidentno da u Hrvatskoj ne postoji politika ravnomjernog razvoja! Vlada i dalje, unatoč recesiji, planira graditi Pelješki most. Pustite Pelješki most, on neće vratiti ulaganja, za razliku od poljoprivrede! Nitko me ne može uvjeriti da je most prioritet u odnosu prema Slavoniji i Baranji", poručio je Bubalo premijeru Ivi Sanaderu.

Tekst: T.Levak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]