Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarstvo
  • 03.12.2013. 09:20

Reci DA hrvatskim vinima!

Na ovogodišnjem VinoCom-u predstavljen je serijal putopisnih emisija s područja enologije, pod nazivom „Vina Croatia – Vina Mosaica“

  • 260
  • 24
  • 0

U sklopu 8. Zagreb VinoCom-a, Međunarodnog festivala vina i kulinarstva, koji se održavao od 29. do 30. studenog, ove godine je ponovno održana manifestacija Hrvatske gospodarske komore Kušajte nagrađeno.

Na manifestaciji su predstavljeni proizvodi nagrađeni najvišim odličjima, medaljama i priznanjima u svijetu u tekućoj godini. I ove su godine promovirane vrhunske hrvatske delicije kao što su vino i proizvodi prehrambene industrije, sir i maslinovo ulje.

Posjetitelji su imali priliku kušati proizvode koji su tijekom 2013. godine na domaćim i međunarodnim natjecanjima osvojili prva mjesta ili najviša odličja.

Manifestacija iz godine u godinu bilježi porast broja proizvođača, ali i posjetitelja što je potvrda o jačanju kulture konzumacije kvalitetnih vina.

Ove godine je na VinoCom-u predstavljen i serijal putopisnih emisija s područja enologije, pod nazivom Vina Croatia - Vina Mosaica. Serijal je nastao uz potporu i suradnju Udruženja vinarstva HGK i hrvatskih vinara.

Sastoji se od 15 polusatnih epizoda koje će se početi prikazivati na tv programu od veljače 2014. godine. Predstavit će sve četiri hrvatske vinske regije - Slavoniju i Hrvatsko Podunavlje, Dalmaciju, Istru i Bregovitu Hrvatsku, a sve u cilju zajedničkog brendiranja hrvatskih vina, otvaranja vanjskih tržišta, povećanja konkurentnosti, prezentiranja Hrvatske kao vinske zemlje te pozicioniranja hrvatskih vina na svjetskoj vinskoj i turističkoj karti.

Autorica serijala, Vesna Šijak Gabaj, naglasila je kako je cilj emisija na atraktivan način prezentirati hrvatsku vinsku tradiciju te ukazati na potencijale iz tog područja.

Ovaj projekt dodatno dobiva na značaju zbog sve snažnije inozemne konkurencije, odnosno sve većeg broja stranih vina na domaćem tržištu, pri čemu se među njima često nalaze vrlo jeftina vina iznimno niske kvalitete.

Već nekoliko godina sustavno radimo na brendiranju hrvatskih vina kako bi stekla prepoznatljivost na izuzetno zahtjevnom, bolje reći izbirljivom, svjetskom vinskom tržištu“, rekao je Igor Barbarić, poslovni tajnik Udruženja vinarstva HGK.

Paralelno s tim procesima artikulira se vizualni identitet vina u Hrvata, a te promocijske aktivnosti dodatno pojačava realizacija ovog serijala putopisnih emisija.

Nužno je unaprijediti kulturu konzumiranja vina u Hrvatskoj tim više što znatno zaostajemo za europskim prosjekom, napomenuo je Barbarić. Svake godine naši proizvođači plasiraju sve veće količine vrhunskih vina, a taj trend mora pratiti permanentno poboljšavanje prodaje i promocije na domaćem ali i svjetskom tržištu.

Više informacija možete saznati na: www.hgk.hr

Photo: radiocrash.net


Tagovi

Vina Croatia Mosaica Vinarstvo VinoCom Enologija Igor Barbarić Vesna Šijak Gabaj Vino


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]