Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Informatička pismenost
  • 09.01.2015. 18:00

Raste informatička obrazovanost poljoprivrednika!

U 2014. godini jedinstveni zahtjev za potporama podnijelo je 96.812 OPG-a, a njih 21 posto samostalno je popunilo jedinstveni zahtjev, bez pomoći djelatnika institucija. To je za 3 posto više nego prošle godine.

Foto: depositphotos.com
  • 648
  • 147
  • 0

Nedavno nas je zainteresiralo koliko je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila zahtjeva za isplatu potpora u prošloj godini, i ono najbitnije, koliko posto njih je popunilo zahtjev za isplatu potpora putem interneta?

Svi jedinstveni zahtjevi za potporu popunjavaju se elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnose se papirnato, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji, u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja (isti rok za sve zemlje članice EU).

Sve više poljoprivrednika samostalno ispunjava zahtjev za potporama

AGRONET-u se pristupa pomoću korisničkog imena i zaporke koje je poljoprivrednicima dodijelila Agencija za plaćanja. Ako nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, poljoprivrednicima pomažu djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije, na više od 60 lokacija u zemlji.

U 2014. godini jedinstveni zahtjev je podnijelo 96.812 poljoprivrednih gospodarstava, a njih 21% samostalno je popunilo jedinstveni zahtjev, bez pomoći djelatnika navedene tri institucije. To je za 3% više nego prošle godine kada je jedinstveni zahtjev samostalno popunilo 18% poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Informatička pismenost APPRRR OPG Potpore Zahtjev za isplate Internet Popunjavanje zahtjeva


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]