Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarne nepogode
  • 20.08.2015. 11:40

Raspisan natječaj za podmjeru 5.2!

Ukoliko je nakon 01 siječnja 2014. na vašem području bila proglašena elementarna nepogoda, od 31.08. do 30.10.2015. možete predati zahtjev za naknadu štete.

  • 653
  • 87
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za Podmjeru 5.2 Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima, na područjima s proglašenom elementarnom nepogodom nastalom nakon 01. siječnja 2014. godine.

Radi se o podmjeri 5.2., za koju 85% novca osigurava EU, a 15% naša zemlja!

Na natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Što se smatra prihvatljivim troškovima?

  • sanacija poljoprivrednog zemljišta,
  • građenje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture,
  • popravak ili nabava novih ili rabljenih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme,
  • nabava osnovnog stada ili matičnog jata domaćih životinja,
  • nabava i sadnja višegodišnjeg bilja,
  • opći troškovi u iznosu do 10 % vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta i
  • označavanje ulaganja sufinanciranih iz EU proračuna sukladno Prilogu II Pravilnika o provedbi mjere 05, ali ne u iznosu većem od 100 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Iznos i udio potpore

"Predviđena sredstva javne potpore iznose deset milijuna kuna. Iznos je indikativan i zadržava se pravo izmjene ukupne vrijednosti potpore, ovisno o broju pristiglih zahtjeva. Potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje navedenih ulaganja. Sredstva potpore za Podmjeru 5.2. osiguravaju se iz proračuna Europske unije i Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15 % udjela. Intenzitet potpore, iskazan kao udio javne potpore, u prihvatljivim izdacima iznosi 100%", ističu u Agenciji za plaćanja.

Način i uvjeti podnošenja zahtjeva

Podnositelji moraju dostaviti zahtjev za potporu, promjenu, predujam ili isplatu, zajedno s propisanom dokumentacijom na propisanim obrascima. Uz zahtjev za potporu, dostavlja se i preslika Odluke o proglašenju elementarne nepogode. Zahtjevi se podnose preporučenom poštom s povratnicom ili donose neposredno na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, s naznakom: Natječaj za EPFRR.

"Zahtjevi se popunjavaju u elektroničkom obliku, a u slučaju da se popunjavaju ručno, moraju biti ispunjeni pregledno i čitko, jer se u protivnom neće razmatrati. Zahtjevi za potporu po objavljenom natječaju obrađuju se prema redoslijedu zaprimanja", kažu u Agenciji za plaćanja.

Rok za podnošenje zahtjeva počinje teći 31. kolovoza 2015. i traje do 30. listopada 2015. Zahtjevi pristigli prije i nakon navedenoga roka, neće se razmatrati.

Sve o potrebnoj dokumentaciji i detaljima natječaja možete pročitati ovdje.


Tagovi

Agencija za plaćanja Podmjera 5.2 Europski poljoprivredni fond Elementarna nepogoda Sanacija zemljišta Građenje Nabava stada Opći troškovi Bespovratna sredstva Zahtjev


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]