Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodoopskrba
  • 16.11.2015. 09:00

Radovi na osječkom vodoopskrbnom sustavu

Sporazum o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i sustava javne vodoopskrbe Regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek, potpisali su u petak predstavnici osječkog Vodovoda i vinkovačke tvrtke Sokol.

  • 100
  • 7
  • 0

Sporazum o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i sustava javne vodoopskrbe Regionalnog vodoopskrbnog sustava Osijek, potpisali su u petak predstavnici osječkog Vodovoda i vinkovačke tvrtke Sokol.

Projekt unaprjeđenja vodoopskrbe na području Osijeka i pet okolnih općina ukupno je vrijedan 86,9 milijuna kuna, i s gotovo 75% iznosa financira ga Europska unija, dok vrijednost danas ugovorenih radova, iznosi 56,3 milijuna kuna.

66 km vodovodne mreže

Projekt uz ostalo obuhvaća izgradnju 66 kilometara glavnih vodoopskrbnih cjevovoda i vodoopskrbne mreže te rekonstrukciju 17 kilometara postojeće mreže.

Direktor osječkog Vodovoda Ivan Jukić kazao je kako su javni natječaj i odabir izvođača radova prošli bez žalbi te kako je odabrana tvrtka dokazana na dosta poslova. Istaknuo je kako će Vodovod kroz nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata, do kraja 2016. godine investirati oko milijardu kuna, a trenutno se provode projekti vrijedni oko 500 milijuna kuna.

Korist za Osijek i okolne općine

Direktor tvrtke Sokol Goran Elez kazao je kako će u zajednici izvođača radova biti angažirano nekoliko osječkih tvrtki te da bi radovi mogli biti završeni do kraja iduće godine, iako je rok za završetak godinu i pol dana.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kaže da gradska uprava želi da i građani u okolnim općinama imaju jednak životni standard, a da će od realizacije projekata koristi imati Osijek i njegovo okruženje.

Problem gubitaka u vodoopskrbi

Kako je istaknuto, dovršenjem projekta će se uz bolju i sigurniju vodoopskrbu postići povećanje priključenosti na sustav javne vodoopskrbe do gotovo 99% na području provedbe projekta, koja se sada razlikuje od gotovo 100%-tne na području grada Osijeka do Općine Šodolovci, koja uopće nije priključena na sustav javne vodoopskrbe.

U Vodovodu očekuju da će se uz velike razlike u priključenosti, dovršenjem projekta riješiti i problem gubitaka u vodoopskrbnom sustavu, koji se kreću od 40% u Osijeku, do 70% u Općini Erdut.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Vodoopskrbni sustav Cjevovod Projekt vodoopskrbe Goran Elez Osijek


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]