Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neobična rješenja
  • 03.08.2021. 18:00

Radi navodnjavanja u kukuruzu, traktoru dodao četiri kotača

Talijanski poljoprivrednik se pohvalio svojim vrlo neobičnim uratkom. I dok su jedni oduševljeni, drugi upozoravaju da to uopće nije sigurno.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 18.594
  • 1.061
  • 1

Na YouTube kanalu Gabry982 osvanuo je neobičan video u kojem se poljoprivrednik iz Italije pohvalio vlastitim vrlo zanimljivim "tehnološkim dostignućem".

Na svoj je traktor Fiat Agri 88-94 DT ugradio još četiri dodatna kotača koja se pomoću hidraulike spuštaju dolje i podižu traktor u vis. Kako bi lakše ušao i sišao sa svog vozila, na isti je način ugradio i stepenice.

I dok su mu neki u komentarima čestitali i nisu skrivali oduševljenje njegovom idejom, drugi su ga pak upozorili da je to vrlo nesigurno. Naime, smatraju da su šipke i okvir od čelika poprilično nestabilni te da postoji opasnost od prevrtanja. Neki kažu i da je novac bespotrebno potrošen na hidrauliku, kotače i poluge te da od ovakvog stroja nema nikakve koristi.

Međutim, ima i onih koji su se našalili, a jedan je gledatelj napisao: "To meni treba na automobilu kako bih izbjegao gužvu na autocesti". No, ona u kukuruzu ovom poljoprivredniku zasigurno ne stvara problem. Upravo je radi ovih visokih biljaka želio viši traktor kako bi nesmetano mogao provući cijevi za navodnjavanje kroz usjev, što je i učinio.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:


Tagovi

Poljoprivredna mehanizacija Gabry982 Inovacija Hidraulika Dodatni kotači Navodnjavanje kukuruza


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]