Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spajanje
  • 02.01.2019. 10:30

Racionalizacija državne uprave, Ministarstvo poljoprivrede preuzelo Savjetodavnu službu i dio HPA

Na snagu je stupila odluka Vlade o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, instituta...

Foto: Bigstockphoto/Rawpixel.com
  • 593
  • 57
  • 0

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba s danom 1. siječnja 2019. prestaje s radom, a njezine poslove i zaposlenike preuzima Ministarstvo poljoprivrede, navela je na svojim stranicama HPŠSS. 

O promjeni je izvjestila i Hrvatska agencija za hranu: "Hrvatska agencija za hranu prestaje s radom 1. siječnja 2019. godine te nastavlja djelovanje u sklopu nove institucije Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu". Podsjećamo, Vlada je još početkom kolovoza usvojila zaključak o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, kojim je predviđeno ukidanje ukupno 54 tijela i njihove spajanje s resornim ministarstvima ili drugim agencijama. 

Prema tome, od jučer, 1. siječnja, kada je poljoprivredni sektor u pitanju, Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo postao je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, kojoj se u cijelosti pripaja Hrvatska agencija za hranu, Zavod za zaštitu bilja u poljoprivredi i šumarstvu te dio Hrvatske poljoprivredne agencije. Dio Hrvatske poljoprivrede agencije preuzelo je resorno Ministarstvo poljoprivrede kao i Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu te njihovih 306 zaposlenika. 

 


Tagovi

Racionalizacija Ministarstvo poljoprivrede HPA HPŠSS HAH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.