Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policija prijeti, prosvjednici ne odustaju
  • 14.08.2013.

"Imamo pravo na prosvjede i ne kršimo zakone"

Nezadovoljne poljoprivredne proizvođače koji s traktorima u Vukovarsko-srijemskoj županiji prosvjeduju već osmi dan, vukovarsko-srijemska policija upozorila je danas kako blokiranjem cesta i alternativnih pravaca krše odredbe Zakona o cestama.

  • 539
  • 55
  • 0

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski poljoprivredni proizvođači koji su traktorima blokirali prilaz graničnom prijelazu Županja na državnoj cesti D55, dok se na preostalih deset prosvjednih punktova u Vukovarsko-srijemskoj županiji traktorima nalaze na jednom kolničkom traku - ne misle se maknuti s prometnica unatoč upozorenjima policije kako krše Zakon o cestama i Zakon o sigurnosti prometa na cestama te zbog toga mogu biti prekršajno prijavljeni i kažnjeni, potvrdio je predsjednik Sindkata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac.

"Ništa mi ne kršimo. Po zakonu ove države imamo pravo da prosvjedom iskazujemo nezadovoljstvo i ne mislimo se micati. Uostalom, već su nas ionako sve popisali i vjerojatno će nam poslati kazne maknuli se mi ili ne", kaže Pokrovac dodajući kako će SHS danas otvoriti dva nova prosvjedna punkta u Vukovarsko-srijemskoj županiji i to u Starim Mikanovcima i Gunji. U toj županiji prosvjeduje više od 300 nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača.

Nezadovoljne poljoprivredne proizvođače koji s traktorima u Vukovarsko-srijemskoj županiji prosvjeduju već osmi dan, vukovarsko-srijemska policija upozorila je danas kako blokiranjem cesta i alternativnih pravaca krše odredbe Zakona o cestama.

Policija se pri tome poziva na članak 45. Zakona, u kojem se navodi da je zabranjeno trajno ili privremeno zaposjedati ili na drugi način smetati posjed javne ceste ili njezinog dijela. Navode kako je za kršenje toga članka Zakona o cestama propisana novčana kazna u iznosu od 10 do 30 tisuća kuna za fizičku ili pravnu osobu, te novčana kazna za prekršaj u iznosu od dvije do osam tisuća kuna za odgovornu osobu.

"Policijski službenici će sudionicima prosvjeda koji su svojim vozilima blokirali promet na kolniku cesta izdavati upozorenja zbog kršenja članka 78. i članka 79. Zakon o sigurnosti prometa na cestama, a za osobe koje odbiju dati podatke primjenjivati će se članak 229. istoga zakona, za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od dvije do pet tisuća kuna", upozorava policija.


Tagovi

Proizvođači Prosvjedi Blokada Traktori Policija Kazne Upozorenje Sindikat hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tips&tricks: Ako muku mučite s rovcima (mrmcima) u vrtovima, iskoristite stare plastične posudice od cvijeća, jogurta i sl., izrežite dno i pri sadnji korijen neka bude u posudici, zatrpajte zemljom i nadajte se najboljem :D Mi ovako sadimo... Više [+]