Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fudžina
  • 22.10.2018. 16:30

Putin i Medvedev posjetili voćnjak: Branit ćemo se fudžina jabukama

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev posjetili su poljoprivredno poduzeće Rassvet i uvjerili se u dobre karakteristike poboljšane sorte pod nazivom fudžina.

Foto: Sputnik / Dmitriй Astahov
  • 1.336
  • 91
  • 0

Vrijeme prije sastanka o razvoju poljoprivrede u Stavropolju, predsjednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev iskoristili su za posjet voćnjaka s jabukama poljoprivrednog poduzeća Rassvet. Nasad se nalazi na površini većoj od 62 hektara, a osnovan je 2016. godine. Očekuje se da će stabla dati pun urod za dvije godine, oko 15 kilograma, dok sada daju do nekoliko kilograma jabuka s jednog stabla. 

"Kako su stabla mala, a jabuke ogromne", prokomentirao je Putin. Stabla su zasađena u redovima na razmak od 50-60 centimetara i zaista su niska - ne više od tri metra, dok je drveće prekriveno voćem.

Radnici su objasnili predsjedniku Rusije da je velik prinos dostignut zahvaljujući genetici. Naime, u ovim voćnjacima proizvodi se poboljšana sorta pod nazivom fudžina. Neki plodovi teški su gotovo pola kilograma, dugo se čuvaju i vrlo su sočni. "Ako se nešto dogodi, obranit ćemo se takvom jabukom", šaljivo je rekao Medvedev.  

Samo je nebo granica za rusku poljoprivredu - u Sibiru će saditi lubenice?!

Povodom Putinovog rođendana, koji je bio 7. listopada, zaposleni u kompaniji su mu poklonili sadnice jabuka, prenosi Sputnik.

Pogledajte u videu kako je izgledao posjet voćnjaku:


Tagovi

Putin Medvedev Rusija Fudžina Jabuke Voćnjak Stavropolj Rasvet


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰