Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pun ceker - kupujmo lokalno
  • 10.11.2017. 18:00

Pun ceker u finalu za najbolju ideju socijalnog poduzetništva

Iz Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA stiže nam lijepa vijest da je njihova inicijativa, odnosno projekt Pun ceker – kupujmo lokalno ušao u veliko finale nagrade za najbolju ideju socijalnog poduzetništva koja se dodjeljuje u sklopu natječaja za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2017. godine.

  • 578
  • 62
  • 0

Iz Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA stiže nam lijepa vijest da je njihova inicijativa, odnosno projekt Pun ceker - kupujmo lokalno ušao u veliko finale nagrade za najbolju ideju socijalnog poduzetništva koja se dodjeljuje u sklopu natječaja za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2017. godine. U natječaju za dodjelu EEPA 2017 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije te Island, Norveška, Srbija i Turska.

"Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017 (European Enterprise Promotion Awards - EEPA 2017) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Prodaja poljoprivrednih proizvoda uz autocestu

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama", kaže se u priopćenju koje smo dobili od Razvojne agencije.

Inicijativom Razvojne agencije SI-MO-RA i sisačko-moslavačkog župana, Ive Žinića u ožujku 2014. godine započela je realizacija projekta Pun ceker - kupujmo lokalno, koji oko sebe okuplja lokalne proizvođače poljoprivrednih i ostalih nepoljoprivrednih proizvoda s područja Sisačko-moslavačke županije. Razvojna agencija SI-MO-RA je za potrebe projekta osnovala zadrugu Zajednicu proizvođača Sisačko - moslavačke županije (koja okuplja lokalne OPG-ove), a osnivači su Sisačko-moslavačka županija, Grad Hrvatska Kostajnica, općine Donji Kukuruzari, Dvor, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Majur i Sunja te županijska Razvojna agencija SIMORA. Upravitelj Zadruge je Valentino Valent.

U sklopu projekta otvorene su četiri trgovine s domaćim proizvodima Pun ceker: u Sisku, Novskoj, Kutini i na odmorištu Stari Hrastovi uz auto cestu Zagreb - Lipovac. Postavljanjem samih temelja projekta (okupljanje OPG-ova i plasman proizvoda kroz vlastite trgovine Pun ceker) stvoreni su preduvjeti za daljnji iskorak u poslovnoj infrastrukturi i jačanju prodajnih kanala. Naime, pored osnovnih načela projekta (poticanja i promocije lokalne proizvodnje i potrošnje), bitna intencija je i samoodrživost projekta čime bi se ostvarili značajni gospodarski učinci na lokalnoj razini.

SI-MO-RA: Velika potpora razvoju poljoprivrede

Vrijednost ovog projekta prepoznala je i redakcija Agrokluba, pa smo prošle godine opširnije pisali o toj inicijativi te o Razvojnoj agenciji koja je velika potpora razvoju poljoprivrede u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Ponosni smo što je Europska komisija prepoznala kvalitetu projekta Pun ceker - kupujmo lokalno, te će naši predstavnici prisustvovati svečanosti proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2017 nagrada, koja će se od 22. - 24.11.2017. godine održati u Tallinu, Estonija. Grad Tallin odabran je jer Estonija obnaša dužnost rotirajućeg predsjedanja Vijećem EU-a, koju je preuzela od Malte. Estonsko predsjedanje traje od srpnja do prosinca 2017", kaže se u priopćenju Razvojne agencije SI-MO-RA.

U samom finalu dodijelit će se dvije vrste EEPA nagrada: Pobjednicima u svakoj od ukupno pet kategorija te glavnom pobjedniku - Velika nagrada žirija (za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od pet kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi).

Projekt je prijavljen u kategoriji Poticanje internacionalizacije poslovanja, a za potrebe natječaja bilo je potrebno predstaviti projektnu ideju u obliku video uratka kojeg vam predstavljamo u nastavku.


Fotoprilog


Tagovi

EEPA 2017 Europske unije Europska nagrada Europska komisija SI-MO-RA Ive Žinića Valentino Valent Agrokluba Tallin Estonija.


Autor

Vjekoslav Hudolin

Više [+]

Inženjer poljoprivrede sa 38-godišnjim iskustvom u profesionalnom novinarstvu. Nekada novinar HRT-a, dopisnik Glasa Slavonije, suradnik Gospodarskog lista, Agroglasa, Poljoprivrednog vjesnika, Večernjeg i Jutarnjeg lista, a danas voćar koji u obiteljskom kolekcijskom voćnjaku uzgaja oko 260 starih sorata jabuka i krušaka.