Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevoz stoke
  • 29.09.2015. 15:10

Pulska ploveća grdosija za prijevoz stoke

Pulsko brodogradilište sklopilo je s kuvajtskim naručiteljem, ugovor o gradnji suvremenoga broda koji će odjednom moći prevoziti 80 tisuća ovaca.

Foto: uljanik.hr
  • 449
  • 46
  • 0

U pulskom brodogradilištu Uljanik, potpisan je ugovor o izgradnji broda za prijevoz žive stoke. Serđo Pajković, rukovoditelj odjela prodaje, kazao je kako će to biti najbrži brod za prijevoz stoke u svijetu.

Moći će ploviti brzinom od gotovo 20 čvorova. Bit će dugačak više od 180 metara, a raspolagat će s čak 28 tisuća četvornih metara teretnog prostora. Odjednom će moći prevoziti 80 tisuća ovaca, odnosno 10 tisuća goveda i 23 tisuće ovaca, a plovit će između Australije i Perzijskog zaljeva.

Brod mora zadovoljavati stroge uvjete vezane uz sigurnost stoke

Naručitelj je tvrtka Livestock Transport & Trading Co. K. S. C. iz Kuvajta, čiji su predstavnici izjavili da su obišli mnoga svjetska brodogradilišta i na kraju se odlučili za Pulu. Direktor kuvajtske tvrtke Badera Al Subaieea, istaknuo je da im je iznimno važna sigurnost životinja, jer žele da do cilja stoka dolazi živa i neozljeđena.

Ovaj brod bit će najveći i najbrži takve vrste u njihovoj floti i što je za nas posebno važno, moguće da će nakon njegove isporuke, kuvajčani naručiti još jedan. Brod će u cjelosti biti Uljanikov proizvod, a primopredaja se planira za srpanj 2017. godine.

Foto: uljanik.hr


Tagovi

Uljanik Brodogradilište Pula Brod Živa stoka Serđo Pajković Ovce Goveda Australija Badera Al Subaieea Perzijski zaljev Livestock Transport & Trading Co. K. S. C. Kuvajt Sigurnost Flota


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰