Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 15.12.2015. 15:30

Prvih 40 godina mom traktoru nije trebao majstor

John Deere Stjepana Nachtbergera nikad nije prešao preko Drave, a prvih 40 godina njegovom traktoru nije trebao ni majstor.

Foto: usagnet
  • 1.644
  • 76
  • 0

Križnica, ta gotovo netaknuta dravska oaza koja se smjestila između hrvatske i mađarske granice, osim netaknute prirode krije i neke druge zanimljivosti. Jednu od njih ispričao je za Informativni centar Virovitica Stjepan Nachtberger, 67-godišnjak iz Križnice, koji je do nas došao u zelenom traktoru marke John Deere.

Na prvu se nije činilo kako je u sjajnom stanju. Sve se dimilo. "To je zato jer smo ga maloprije oprali, no iako je star ide k’o vurica", kazao nam je vlasnik Stjepan Nachtberger.

Na Križnicu došao prije pola stoljeća

A taj zeleni John Deere na Križnicu je došao prije pola stoljeća i prema Stjepanovim riječima, nikada nije prešao preko Drave. "Kupljen je nov prije 50 godina. Koštao je 40 tisuća maraka, a zanimljivo, prvih 40 godina na njemu nije bilo nikakvih popravaka. Bilo je sjedi i vozi. Ima 68 konja, radi sve poslove u polju. Nikakvih problema s njim nismo imali. Sjajan traktor. Rama i kotači su originalni."

Međutim, dijelovi za taj tip traktora proizvodili su se samo 10 godina te ih je danas teško pronaći, no Stjepan se snalazi. "Problemi su s dijelovima. Sve na njemu je colova mjera. Danas mu odgovaraju dijelovi od TAM-a. Recimo, vodna pumpa, killer. On je bolji od puno novijih traktora jer nema puno elektronike. Kod njega je mehanika pa se stvari mogu popraviti. Gledao sam nove traktore, a na njima kad ode neki dio elektronike, možete samo plakati". Dok nam pokazuje satove kod volana, stišće prekidač za paljenje. Traktor pali od prve, a Stjepan ga ne bi mijenjao ni za što.

Foto: usagnet


Izvori

Info centar Virovitica


Tagovi

Stjepan Nachtberger John Deere Traktor TAM

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]