Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 19.08.2013.

Prosvjedni punkt i u Zagorju

Danas su prosvjednici predali svoje zahtjeve Vladi

Foto: Matija Topolovec
  • 404
  • 18
  • 0

Prosvjedima poljoprivrednika danas oko 12 sati pridružili su se i zagorski poljoprivrednici.

Nedjeljko Babić, predsjednik zagorske Udruge mljekara naglasio je kako ne žele potpuno zatvoriti cestu jer žele protestirati na civilizirani i kulturan način, i na taj način iskazati svoje nezadovoljstvo načinom isplate državne potpore poljoprivrednicima. Babić navodi da Ministarstvo poljoprivrede javno objavi listu, pa da se vidi gdje je otišlo 2,4 milijuna kuna koji su predviđeni za poljoprivredne poticaje.

Na prosvjednom punktu kod Velikog Trgovišćaokupilo se desetak traktora, Babić kaže kako ih je moglo biti i znatno više, ali zbog obaveza i priprema za berbu kukuruza, ne žele dodatna opterećenja, smatrajući kako je i ovaj broj prosvjednika dovoljna poruka resornom ministarstvu i Vladi. Poljoprivrednici će uz prometnicu ostati do sutra, kada očekuju zaključke sa sastanka u Novoj Gradiški gdje bi se trebali sastati predstavnici nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske.

Prosvjednici smatraju da Tihomir Jakovina poticaje isplaćivao netransparentno, budući da je nekima, uglavnom velikim proizvođačima, poticaje isplatio u iznosu od sto posto, nekima manje, a nekima ništa, te traže da ministar da ostavku. U svojim zahtjevaju i višu otkupnu cijenu za sve poljoprivredne proizvode i hitnu isplatu 700 milijuna kuna neisplaćenih poticaja.

Foto: Matija Topolovec


Tagovi

Prosvjedi Tihomir Jakovina Nedjeljko Babić Poticaji

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.