Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 10.12.2015. 07:15

Projekti koji će zadržati mlade na selu

Mladima će se kroz projekt "Sudjeluj, zaključuj, odlučuj" prezentirati mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova kroz rad udruga, tako i kroz razvoj poljoprivrednih gospodarstava.

  • 808
  • 38
  • 0

Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je nedavno natječaj za projekt pod nazivom Sudjeluj, zaključuj, odlučuj, na koji se javila i općina Brodski Stupnik. Za provedbu projekta dobili su i određeni iznos sredstava vezano za organizaciju aktivnosti mladih na području općine. Dobar primjer svakako je općina Bebrina, i njihova Udruga mladih te je temeljem toga i ova općina pokušala organizirati život mladih ovoga ruralnoga područja.

Partner na projektu su LAG Posavina, Bebrinska udruga mladih, Kutljanska udruga mladih, te suradnici iz centra Proni iz Osijeka. "Pokušat ćemo mlade aktivirati, uključiti u društveni i politički rad ove općine, organizirati Udrugu mladih ove općine, a iz svega bi trebao proizaći Savjet mladih, što je u konačnici i naša zakonska obaveza. Mlade dakle želimo aktivirati i zadržati na ovome području", rekao je načelnik općine Brodski Stupnik Petar Lovinčić.

Radionice za razvoj poljoprivrednih gospodarstava

Vrijednost projekta Sudjeluj, zaključuj, odlučuj! iznosi 69 tisuća 542 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 43.522 kune. Sufinancirani dio od općine Brodski Stupnik je 21 tisuća kuna, a dio koji financira LAG Posavina iznosi 5 tisuća kuna.

Cilj projekta je kroz radionice i edukacije podići svijest mladih u svojoj lokalnoj zajednici. Kroz osnovanu udrugu za mlade i Savjet mladih ostvarit će se institucionalizirana suradnja mladih. Kako bi se ostvarila svrha projekta, kroz radionice i edukacije će se provesti suradnja s partnerima i vanjskim suradnicima, mladima će se prezentirati mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova kroz rad udruga tako i kroz razvoj poljoprivrednih gospodarstava.

Mladi će se upoznati s društveno-političkim procesom i sustavom lokalne samouprave, koji će rezultirati poboljšanom zajedničkom suradnjom i napretkom u budućnosti.


Tagovi

Sudjeluj Zaključuj Odlučuj Petar Lovinčić Projekt


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/