Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 29.08.2014. 09:58

Projekt "Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek"

Naznačenim projektom planira se izvršiti kemijska analiza poljoprivrednog zemljišta radi provođenja stručne kontrole njegove plodnosti.

  • 187
  • 17
  • 0

U četvrtak 28. rujna ,u uredu župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića potpisan je Ugovor o provođenju projekta "Zdravo tlo- zdrava biljka- zdrav čovjek" između Virovitičko-podravske županije i tvrtke Agrokontrola d.o.o. koja vrši usluge ispitivanja zemljišta.

Naznačenim projektom planira se izvršiti kemijska analiza poljoprivrednog zemljišta radi provođenja stručne kontrole njegove plodnosti. Krajnji cilj je povećanje stabilnosti prinosa i kvalitete poljoprivrednih proizvoda, a samim time i konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

Projekt se provodi u 7 jedinica lokalne samouprave (Virovitica,Pitomača, Špišić Bukovica, Suhopolje, Sopje, Čađavica i Zdenci) s područja Virovitičko-podravske županije, a njegovi neposredni korisnici su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, zadruge i trgovačka društva.

Vrijednost projekta je oko 400.000,00 kn, a troškove snose Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša.


Tagovi

Tomislav Tolušić Virovitičko-podravska županija Agrokontrola Analiza zemljišta Fond za zaštitu okoliša


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]