Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonija 2030.
  • 10.12.2021. 17:00

Proizvod OPG-a konzumiran u restoranu, treba ondje moći i kupiti

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Agroklub
  • 116
  • 17
  • 0

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

"Imamo jako kvalitetne radnike i konobare koji mogu prodati domaći proizvod. Očekujemo da proizvod koji je gost kod nas konzumirao, može i kupiti u našem lokalu i sa osmjehom odnijeti u svoj dom“, kaže Srećko Koljić, član skupštine Nacionalne udruge ugostitelja. 

Navodi i da bi država morala smanjiti PDV na ugostiteljske usluge, kako bi bili konkurentni i u suradnji s OPG-ima dobili kvalitetniji proizvod na menijima u restoranima.Drži i da bi bilo dobro omogućiti da plasman proizvoda domaćih OPG-ova ide i kroz ugostitelje. 

Pogledajte više u videu:

 

Više o plasmanu poljoprivrednih proizvoda i drugim temama, doznat ćemo na konferenciji "Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške.


Tagovi

Srećko Koljić Nacionalna udruga ugostitelja Slavonija 2030.


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: [email protected] web: https://www.agroklub.hr