Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje u oranju
  • 01.09.2015. 17:40

Program državnog natjecanja u oranju!

Virovitičko-podravska županija, u subotu, 5. rujna bit će po drugi puta domaćin 13. državnog natjecanja u oranju i 4. natjecanja u oranju konjima RH.

  • 161
  • 9
  • 0

U utorak, 1. rujna, u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, održan je sastanak Organizacijskog odbora 13. natjecanja u oranju i 4. natjecanja u oranju konjima RH.

Nazočne je pozdravio župan Tomislav Tolušić naglasivši značaj ove manifestacije za Virovitičko-podravsku županiju, kao i kvalitetnog oranja za sektor poljoprivrede i gospodarsku korist. Sastanku su, uz župana Tolušića, prisustvovali i njegov zamjenik Zdravko Dijaković, predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak te trener i sudac Siniša Hrgović.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija će u subotu, 5. rujna po drugi puta nakon 2010. godine, a u sklopu obilježavanja Dana županije, biti domaćin istog.

"Virovitičko-podravska županija po drugi je puta, nakon 2010. godine domaćin 13. državnog natjecanja orača i 14. državnog natjecanja u oranju konjima. Očekujemo goste i natjecatelje iz 16 županija", naglašava župan Tolušić.

Natjecanje, koje je s godinama preraslo u jednu od najznačajnijih i najposjećenijih poljoprivrednih i ruralnih manifestacija u RH, održat će se na parceli tvrtke Diba d.o.o. u naselju Borova u općini Suhopolje. Na natjecanju će sudjelovati 16 županija i 32 orača, kao i 15 orača u oranju konjima.

Pravilno oranje povećava prinose

Organizatori državnog natjecanja u oranju su Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje, Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača.

"Zašto natjecanje baš u našoj županiji? Mi smo jedna od najagrarnijih hrvatskih županija, a jasno je da oranje povećava kvalitetu i prinose naših poljoprivrednika. Na natjecanju možete vidjeti kako se pravilno ore, ali se upoznati i sa nizom drugih zanimljivosti, ne samo vezanih uz poljoprivredu, već i znamenitosti Virovitičko-podravske županije", ovom je prigodom naglasio Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Program će započeti u 9:00 sati otvorenjem izložbe poljoprivredne mehanizacije te Sajmom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koji će za posjetitelje biti otvoreni do 18:00 sati.

U 8:30 sati očekuje se polazak kočija s uzvanicima iz središta Suhopolja (ulica Vladimira Nazora 5) prema parceli tvrtke Diba d.o.o., gdje će biti i program svečanog otvorenja 13. natjecanja u oranju i 4. državnog natjecanja u oranju konjima RH.

Program 13. natjecanja u oranju i 4. državnog natjecanja u oranju konjima RH:

9:00 - 18:00

Izložba poljoprivrednih proizvoda i poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda

9:30 - 10:30

Svečano otvorenje 13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske i 4. natjecanja u oranju konjima RH

Mimohod traktora prema parcelama za natjecanje

11:00

Početak 13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske

12:00

Početak 4. natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske

14:00

Završetak 4. natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske

15:00

Završetak 13. natjecanja u oranju Republike Hrvatske

17:30 - 18:30

Svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika oba natjecanja, dodjela nagrada diploma i priznanja

Natjecanje orača održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Tekst i foto: Ivan Šemper


Fotoprilog


Tagovi

Tugomir Majdak Natjecanje u oranju Zdravko Dijaković Siniša Hrgović Tomislav Tolušić Diba Virovitičko-podravska županija Program natjecanja


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]