Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prirodna nepogoda
  • 27.03.2020. 15:40
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Proglašena prirodna nepogoda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Velike štete od težine snijega nastale su na plastenicima te od niskih temperatura na ranim sortama voćaka (šljiva, marelica, trešnja) koje su već krenule sa cvatnjom.

Foto: JumpStory
  • 313
  • 30
  • 0

Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog velikih količina snijega i niskih temperatura na području gradova Čazme, Grubišnog Polja i Garešnica te općina Kapela i Berek, donio je danas bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Naime, kako je priopćeno iz te županije, u periodu od 23. do 26. ožujka 2020. godine područje navedenih gradova i općina zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnim snježnim padalinama te niskim noćnim i jutarnjim temperaturama. Velike štete od težine snijega nastale su na plastenicima te od niskih temperatura na ranim sortama voćaka (šljiva, marelica, trešnja) koje su već krenule sa cvatnjom.

"Sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta“, napominje Bajs.

Obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, a što posljedično dovodi do otežanog sudjelovanja velikog broja osoba u postupku prijave i procjene šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda na području RH, Državno povjerenstvo donijelo je Zaključak kojim se omogućuje unos podataka o štetama izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Hrvatske, zaključuje se u priopćenju ove županije. 


Tagovi

Bjelovarsko-bilogorska županija Damir Bajs Prirodna nepogoda Snijeg Plastenici Registar šteta


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.