AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Proglašena elelementarna nepogoda od suše

Proglašena elelementarna nepogoda od suše

Vukovarsko-srijemska županija

Proglašena elelementarna nepogoda od suše

Datum: 04.09.2017. 14:37 |

6

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Odluka o elementarnoj nepogodi od suše donijeta je za četiri grada i 21 općinu.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Županije vukovarsko-srijemske predložilo je županu Boži Galiću proglašenje elementarne nepogode od suše koja je zahvatila ovu županiju i stvorila brojne probleme na poljoprivrednim usjevima te su nastale velike materijalne štete.

Stoga je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, temeljem Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, a sukladno navedenom prijedlogu za proglašenje elementarne nepogode, donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od suše, a zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivrednim kao posljedica vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom, uslijed ekstremno visokih temperatura u periodu od 05.srpnja do 01.rujna 2017. godine.

Odluka se odnosi na područje grada Iloka, Otoka, Vukovara i Županje te općina Andrijaševci, Babina Greda, Bogdanovci, Borovo, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Negoslavci, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Mikanovci, Štitar, Tordinci, Vođinci i Vrbanja.

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se Općinska/Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

Foto: Bigstockphoto/simazoran

Broj pregleda članka: 2781; Uspješnost članka: 202.05

Tagovi: Elementarna nepogoda, Božo Galić, Vukovarsko-srijemska županija, Šteta od suše

Ključne riječi članka: proglasena, elelementarna, nepogoda, od, suse, nepogoda, šteta, elementarnih, štete, nepogode, elementarne, procjenu, elementarnih nepogoda, elementarne nepogode, procjenu šteta, proglašenje elementarne nepogode


Maja Celing Celić

Svi tekstovi autora

Autorica Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (32%)

Isuzu D-Max (12%)

Mitsubishi L200 (9%)

Nissan Navara (8%)

Toyota Hilux (20%)

VW Amarok (19%)

Broj glasova: 259

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »