Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vukovarsko-srijemska županija
  • 04.09.2017. 14:37

Proglašena elelementarna nepogoda od suše

Odluka o elementarnoj nepogodi od suše donijeta je za četiri grada i 21 općinu.

Foto: Bigstockphoto/simazoran
  • 2.840
  • 203
  • 0

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Županije vukovarsko-srijemske predložilo je županu Boži Galiću proglašenje elementarne nepogode od suše koja je zahvatila ovu županiju i stvorila brojne probleme na poljoprivrednim usjevima te su nastale velike materijalne štete.

Stoga je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, temeljem Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda, a sukladno navedenom prijedlogu za proglašenje elementarne nepogode, donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od suše, a zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivrednim kao posljedica vremenskih nepogoda uzrokovanih sušom, uslijed ekstremno visokih temperatura u periodu od 05.srpnja do 01.rujna 2017. godine.

Odluka se odnosi na područje grada Iloka, Otoka, Vukovara i Županje te općina Andrijaševci, Babina Greda, Bogdanovci, Borovo, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Negoslavci, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Mikanovci, Štitar, Tordinci, Vođinci i Vrbanja.

Sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se Općinska/Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

Foto: Bigstockphoto/simazoran


Tagovi

Elementarna nepogoda Šteta od suše Božo Galić Vukovarsko-srijemska županija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić