• Javna rasprava
  • 20.05.2014. 13:05

Produženje roka za raspravu o sustavu potpora?

Iz Udruge OPGH predlažu produženje roka za raspravu o sustavu potpora, radionicu na temu reforme te Okrugle stolove diljem Hrvatske!

Foto: depositphotos.com
  • 236
  • 38
  • 0

U Udruzi Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava Hrvatske „Život“, prisustvujući na nekoliko prezentacija reforme sustava potpore izravnih plaćanja koje su održali predstavnici MP, odlučili su se obratiti Ministarstvu sa zamolbom i prijedlogom za produženja roka za raspravu o sustavu potpora. Članovi Udruge OPGH pismo su odaslali u Ministarstvo poljoprivrede, a predlažu sljedeće:

  1. Produljenje roka za raspravu do 15.06.2014. godine
  2. Radionicu na temu reforme s podlogom problematike pristigle na adresu Ministarstva u roku za raspravu
  3. Osim predstavljanja prijedloga reforme od strane Ministarstva, po klasičnom obrascu koji koristi Ministarstvo, u praksi, ovih dana, da se u okviru nekoliko zajedničkih Okruglih stolova diljem Hrvatske rasprave modeli Ministarstva i Udruge koje su proslijedili na znanje MP.

Obrazloženje, kako navode:

  • Negativni trendovi i negativne bilance u poljoprivredi te činjenica da Hrvatska ima najkoncentriraniji i najneravnomjerniji raspored izravnih plaćanja u EU dovodi do toga da je znatno ugrožen poljoprivredni dohodak najranjivijih (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava), što doslovce prijeti zamiranjem svih aktivnosti u populaciji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
  • Veliki broj poljoprivrednika nije bio u mogućnosti prisustvovati raspravama koje su organizirane.
  • Prilikom prezentacija je ostao otvoren određen broj pitanja i nejasnoća na koje nismo uspjeli dobiti egzaktne odgovore.

Dopis je dostavljen na adrese Zvjezdane Blažić, pomoćnice Ministra te Davorke Hajduković, pomoćnice Ministra.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Javna rasprava MP Miroslav Kovač Udruga OPGH Život Produženje roka Neravnomjeran raspored plaćanja Izravna plaćanja Okrugli stol Radionica Reforma ZPP EU Davorka Hajduković Zvjezdana Blažić Prezentacija


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.