Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javna rasprava
  • 20.05.2014. 13:05

Produženje roka za raspravu o sustavu potpora?

Iz Udruge OPGH predlažu produženje roka za raspravu o sustavu potpora, radionicu na temu reforme te Okrugle stolove diljem Hrvatske!

Foto: depositphotos.com
  • 255
  • 38
  • 0

U Udruzi Obiteljskih Poljoprivrednih Gospodarstava Hrvatske „Život“, prisustvujući na nekoliko prezentacija reforme sustava potpore izravnih plaćanja koje su održali predstavnici MP, odlučili su se obratiti Ministarstvu sa zamolbom i prijedlogom za produženja roka za raspravu o sustavu potpora. Članovi Udruge OPGH pismo su odaslali u Ministarstvo poljoprivrede, a predlažu sljedeće:

  1. Produljenje roka za raspravu do 15.06.2014. godine
  2. Radionicu na temu reforme s podlogom problematike pristigle na adresu Ministarstva u roku za raspravu
  3. Osim predstavljanja prijedloga reforme od strane Ministarstva, po klasičnom obrascu koji koristi Ministarstvo, u praksi, ovih dana, da se u okviru nekoliko zajedničkih Okruglih stolova diljem Hrvatske rasprave modeli Ministarstva i Udruge koje su proslijedili na znanje MP.

Obrazloženje, kako navode:

  • Negativni trendovi i negativne bilance u poljoprivredi te činjenica da Hrvatska ima najkoncentriraniji i najneravnomjerniji raspored izravnih plaćanja u EU dovodi do toga da je znatno ugrožen poljoprivredni dohodak najranjivijih (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava), što doslovce prijeti zamiranjem svih aktivnosti u populaciji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
  • Veliki broj poljoprivrednika nije bio u mogućnosti prisustvovati raspravama koje su organizirane.
  • Prilikom prezentacija je ostao otvoren određen broj pitanja i nejasnoća na koje nismo uspjeli dobiti egzaktne odgovore.

Dopis je dostavljen na adrese Zvjezdane Blažić, pomoćnice Ministra te Davorke Hajduković, pomoćnice Ministra.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Javna rasprava Miroslav Kovač Udruga OPGH Život Produženje roka Neravnomjeran raspored plaćanja Izravna plaćanja Okrugli stol Radionica Reforma ZPP Davorka Hajduković Zvjezdana Blažić Prezentacija


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]