Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 12.05.2015. 10:45

Produžen rok za predaju zahtjeva za potpore!

Produljenje roka za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu 2015. godine s 15. svibnja na 15. lipnja!

Foto: depositphotos.com,
  • 2.094
  • 370
  • 0

Nakon nekoliko dana kruženja glasina, napokon smo dobili i potvrdu od glasnogovornice Agencije za plaćanja, Leticije Hrenković. Rok za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potporu za izravna plaćanja, plaćanja u iznimno osjetljivim sektorima i IAKS mjere ruralnog razvoja produljuje se s 15. svibnja na 15. lipnja.

Do istog datuma produljuje se i rok za izmjene i dopune već podnesenog jedinstvenog zahtjeva za potporu. Zahtjevi se mogu predavati i nakon isteka roka i to do 10. srpnja. U tom slučaju plaćaju se penali, za jedan dan kašnjenja umanjuje se iznos izravnog plaćanja za 1%. Riječ je zahtjevima za potpore koja će se isplaćivati u 2016. godini.

Dok poljoprivrednici predaju nove zahtjeve za izravna plaćanja, čeka se početak drugog dijela isplate potpora u ovoj godinu. Početak isplate preostalih 1,5 milijardi kuna najavljen je u ovom mjesecu, a završetak prema pravilima EU mora biti do kraja lipnja.

Otvaranje zaštićenih računa

Podsjećamo korisnike potpora da se, kako bi iskoristili pravo na oslobođenje od ovrhe sredstva potpore poljoprivredi do 50.000 kuna, oni čiji su računi na koje im se potpora isplaćuje blokirani radi provedbe ovrhe na novčanim sredstvima, moraju obratiti Financijskoj agenciji (FINA) kako bi im se otvorio zaštićeni račun. Navedeno se odnosi na potpore po osnovi mjera ruralnog razvoja, izravne potpore i mjere u okviru zajedničke organizacije tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Foto: depositphotos.com, @robeo123


Tagovi

Isplata poticaja Leticija Hrenković EU blagajna Izravna plaćanja APPRRR Državni proračun Rok Zahtjevi IAKS Osjetljivi sektori


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]