Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za zemljište
  • 07.09.2015. 12:45

Prodaja zemljišta u Umagu i Valpovu

Država će izravnom pogodbom prodati dvije parcele u svojem vlasništvu, od kojih se jedna nalazi u Istri, a druga u Slavoniji.

  • 340
  • 40
  • 0

Na temelju Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Agencija za poljoprivredno zemljište obaviještava zainteresirane poljoprivrednike o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, izravnom pogodbom.

Riječ o parcelama na području:

  • Grada Umaga i to: k.č.br. 548/3 u k.o. Materada, voćnjak, površine 0,1760 ha, tržišne cijene od 33.915,20 kn te na području i
  • Grada Valpova i to: k.č.br. 504 u k.o. Zelčin, oranica, površine 2845 m² (0,2845 ha), tržišne cijene od 10.981,70 kn.

Rok za dostavu zahtjeva 15 dana

Poljoprivredno zemljište koje se prodaje, u vlasništvu je države i graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina u Jadranskoj regiji nije veća od 0,2 hektara, dok u Kontinentalnoj regiji nije veća od jednoga hektara. Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe, čije zemljište graniči s ovim državnim površinama. Ukoliko više osoba podnese valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od 02. rujna 2015. godine. Zahtjev se šalje preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, uz obaveznu naznaku: "Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, na području Umaga ili Valpova". Detalje obavijesti o prodaji izravnom pogodbom za navedena mjesta možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Zahtjev Agencija za poljoprivredno zemljište Izravna pogodba Kontinentalna regija Jadranska regija Valpovo Umag Preporučena pošiljka Prodaja državnog zemljišta


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB