AgroKlub.com

\

Poljoprivredne vijesti

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Poljoprivredne vijesti » Prodaja zemljišta na području Osijeka

Prodaja zemljišta na području Osijeka

Prodaja zemljišta

Prodaja zemljišta na području Osijeka

Datum: 24.04.2014. 16:24

Kategorija:

Poljoprivredne vijesti

Osječko-baranjska županija

Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Agencija

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 39/2013) Agencija za poljoprivredno zemljište objavila je obavijest o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Osijeka.

Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina u Kontinentalnoj regiji Republike Hrvatske nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

  • k.č.br. 648/45 u k.o. Josipovac, oranica kod obilaznice, površine 0,5934 ha, tržišna cijena iznosi 36.693,34 kn

Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i u propisanom roku dostave dokaze Agenciji. Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište.

Zahtjev se dostavlja na adresu:

  • Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Osijeka - za k.č.br. 648/45 u k.o. Josipovac

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake (Narodne novine, broj 120/2013).

Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Agencija. Na osnovi odluke ravnatelj Agencije
u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku. Agencija će o Odluci pisano obavijestiti podnositelje zahtjeva.

Foto: rgbstock.com

Broj pregleda članka: 61; Uspješnost članka: 3.05

Tagovi: Grad Osijek, Agencija za poljoprivredno zemljište, Izravna pogodba

Ključne riječi članka: prodaja, zemljista, na, podrucju, osijeka, hrvatske, republike, izravnom, pogodbom, poljoprivredno, zemljište, agencija, vlasništvu, objave, zahtjev, zemljišta, zahtjeva, poljoprivrednog, prodaju, članka, osijeka, stavka, zakona, zemljištu, poljoprivrednom, području, izravnom pogodbom, republike hrvatske, poljoprivredno zemljište, poljoprivrednog zemljišta, prodaju izravnom, poljoprivrednom zemljištu, prodaju izravnom pogodbom, području grada osijeka, vlasništvu republike hrvatske


Dunja Kalember

Svi tekstovi autora

Autorica Dunja Kalember

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)