Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veliko srce
  • 19.05.2023. 13:00
  • Karlovačka, Karlovac

Prizor koji je ganuo Hrvatsku: Krajnjim naporom srna mi je skočila u ruke, kaže Ivan Brozović

Njuškicu je hvatajući zrak podigla iznad razine vode. Vidjelo se da je iscrpljena i da se sve teže kreće i neprestano tone i izranja. Bez puno razmišljanja krenuo sam prema njoj, opisuje tridesetdevetogodišnji karlovački vatrogasac

Foto: Fb/Radio Mrežnica
  • 760
  • 376
  • 1

Kapa do poda, Svaka čast, Bravo kralju, Ima još ljudi..., tek je dio komentara na vijest o vatrogascu koji spašava srnu iz nabujale Kupe i Korane i koja je ubrzo postala viralni hit.

Priču o čovjeku velika srca koju je objavio Radio Mrežnica, prenijeli su i brojni mediji hvaleći ovaj čin dobre volje i ljubav prema poslu kojeg obavlja što je i svojevrsna satisfakcija karlovačkoj vatrogasnoj zajednici koja je proteklih dana uložila golem napor u spašavanju ljudi i njihove imovine na poplavljenom području.

Obilne padaline kakve se ne pamte u ovo doba godine, u gradu na četiri rijeke prouzročile su razne nevolje. Od potopljenih kuća i njiva do prometnica gdje se Kupa i Korana nažalost poigrala sa sudbinom tamošnjih žitelja uništavajući sve pred sobom.

Međutim, usred svih tih kataklizmičkih prizora poplava koje su, ne samo na karlovačkom području, već doslovno polovicu Lijepe naše prekrili vodenom bujicom, jedna slika unijela je toplinu u svu tu grozotu. Fotografija je to tridesetdevetogodišnjeg vatrogasca iz mjesta Gradac koji na rukama, u vodi do koljena, nosi preplašenu srnu i spašava je od nabujale vode.

Riječ je o Ivanu Brozoviću koji je unatoč činjenici da je i njegova kuća bila pod vodom, spašavao srnu od utapanja.

Kako nam je ispričao, na nekih stotinjak metara udaljenoj njivi supruga je ugledala da se nešto kreće po vodi. Odmah su konstatirali da se radi o srni kojoj je iz vode tek virila glava. "Njuškicu je hvatajući zrak podigla iznad razine vode. Međutim vidjelo se da je iscrpljena i da se sve teže kreće i neprestano tone i izranja. Bez puno razmišljanja krenuo sam prema njoj", kaže o susretu sa životinjom koja mu je doslovno uskočila u naručje.

Očito je, dodaje, bila umorna. Čim je došao blizu, voda mu je već bila iznad struka, a nesretna životinja krajnjim naporom uskočila mu je u krilo. Podigao ju je i prenio do kuće. Donio do pečenjare i stavio na suho. Bila je iscrpljena i teško je disala. "Donio sam joj malo suha kruha i kukuruza kokičara. Jedino to sam našao jer je u kući plivalo pola metra vode. Dva sata kasnije, okrijepljena i odmorna iskočila je i nastavila svojim putem", kraj je divne priče o vatrogascu i srni koja je dirnula cijelu Hrvatsku. I šire. 

I praščić je spašen iz poplave - njegov heroj je vatrogasac Antonio Marušić

I ovaj slučaj potvrđuje da osim što su hrabri i vrijedni, hrvatski vatrogasci imaju veliko srce. Oni sve spašavaju i nikoga ne ostavljaju za sobom. Vjerojatno, a to će pokazati naknadne analize, u poplavama koje su nas pogodile, stradala je i brojna divljač. Ova srna iz karlovačkog naselja Gradac imala je sreću da je u blizini bio Ivan. 

Spašavaju sve❤ Vatrogasac JVP Grada Karlovca danas popodne na Gradcu u misiji spašavanja srne

Objavljuje Radio MrežnicaSrijeda, 17. svibnja 2023.

Tagovi

Srna i vatrogasac Spašena srna Poplave Ivan Brozović Vatrogasci


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Izvor Mrežnice 🫡