Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zanemarene životinje
  • 19.07.2022. 10:20
  • Primorsko-goranska, Goli Otok

Prizor izgladnjele ovce na Golom otoku šokirao turiste, slučaj prijavljen Veterinarskoj inspekciji

Dali su joj vode koliko su imali pri ruci i pomogli da uspije popiti malo, a nahranili su ju i kruhom, kaže Ljubica Šimunović koja vodi Udrugu za zaštitu i dobrobit životinja na otoku Rabu. 

Foto: Ljubica Simunović
  • 1.455
  • 285
  • 0

Šokirani turisti iz Njemačke pronašli su ovcu kod kaznioničkih zgrada na Golom otoku u Primorsko-goranskoj županiji koja je izgladnjela, dehidrirana i ranjena do krvi.

Bila je u stanju pred smrt, kaže Ljubica Šimunović koja vodi Udrugu za zaštitu i dobrobit životinja na otoku Rabu. 

"Dali su joj vode koliko su imali pri ruci i pomogli da uspije popiti malo, a nahranili su ju i kruhom", priča nam naglašavajući da je sramotno da se nailazi na ovakve scene.

Prema njezinim riječima očito je da na tom mjestu živi stado ovaca, a ne samo ta jedna. "To se vidi po svježem izmetu, a u jednoj od zgrada gdje je zatečena ima više leševa i kosti od ranije uginulih", zgrožena je.

Ovdje je pronađena ovca

Reagirala je i Udruga Prijatelji životinja. 

"Ovca je označenu markicom MP HR 1 304 59702, ekstremno mršava i prepuna rana", objavili su na svom Facebook profilu. Kažu da su zatražili hitan nadzor kako bi se životinji pomoglo prije nego i ona umre od gladi, žeđi i infekcije.

To nam potvrđuje i Ljubica koja kaže da su odmah reagirali prijavom Veterinarskoj inspekciji Rijeka koja je obavijestila vlasnika da ovcu mora odvesti veterinaru na liječenje, a gdje je ona završila ne zna se. "Više je nisu pronašli, a vjerujemo da su ju vlasnici odstranili", zaključila je. 


Tagovi

Zanemarivanje životinja Prijatelji životinja Turisti Ovce Goli otok


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]