Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PSC Ferenčak
  • 26.10.2016. 09:00

Pripremite traktor za zimu!

Zima nas često iznenadi, pa naša vozila ponekad ostanu nepripremljena za niske temperature. Pripremite svoje vozilo za zimu na vrijeme tako da provjerite nekoliko ključnih stvari na njima.

Foto: Creative Family/bigstockphoto.com
  • 3.474
  • 171
  • 0

Vrijeme je kad se obavljaju pripreme za zimsku sjetvu i sjetveni radovi, no ubrzo će se temperature spustiti ispod 0°C. Ponekad nas iznenadi i snijeg, a ovisno o duljini i intenzitetu zime i vrlo niske temperature. Radovi na poljoprivrednim gospodarstvima ne prestaju ni tada, no da li pripremimo traktor za takav period? Pripremite svoje vozilo za zimu na vrijeme tako da provjerite nekoliko ključnih stvari na njima.

Često se iznenadimo kada ga zimi ne možemo pokrenuti. Iznenađenje je još veće ako na vrijeme ne zamijenimo rashladnu tekućinu ili se za vrijeme susnježice zamrznu dize za pranje vjetrobranskog stakla. Pripremu valja obaviti već sada. Tvrtka Ferenčak savjetuje da tekućinu u akumulatoru treba nadolijati da bude bar 1 cm iznad ćelija ili do graničnika u akumulatoru. Izvršiti punjenje akumulatora (minimalno 12, a najbolje 18 sati). Struja punjenja može iznositi i oko 1/10 kapaciteta akumulatora. Provjeriti gustoću elektrolita u akumulatoru nakon punjenja. Ako je elektrolit preslab valja razmisliti o kupnji novog akumulatora.

Vrijeme je za zamjenu rashladne tekućine

Nerijetko nam se desi da temperature padnu "debelo" ispod nule, a nismo zamijenili rashladnu tekućinu. Vrijeme za zamjenu je upravo sada. Ispustite vodu iz hladnjaka i zamijenite je antifrizom. Koncentrati antifriza se miješaju s vodom u određenim omjerima. Upute su priložene na ambalaži. Ne treba ići na temperature ispod -25°C, jer u našim krajevima temperatura ne pada na te vrijednosti. Ukoliko imate antifriz u hladnjaku, provjerite njegovu gustoću (temperaturu smrzavanja) i po potrebi nadolijte koncentrat. Pazite na vrstu antifriza koji nadolijevate. Ne mogu se miješati bilo koje vrste antifriza. Najbolje je da ulijevate istu vrstu koja je u hladnjaku.

Vrijeme za zamjenu rashladne tekućine je upravo sada

Kako bi preglednost bila bolja, u zimskom se periodu voda za pranje stakla mora zamijeniti tekućinom na bazi alkohola. Ona se neće smrzavati na diznama i vjetrobranskom staklu i otapati će tanje slojeve snijega i leda. Tekućine za pranje vjetrobranskog stakla potražite u trgovinama. U pravilu su obojene plavo i sadrže propanol.

Za sve dodatne informacije o pripremi traktora za zimu obratite se tvrtki Ferenčak na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: Creative Family/bigstockphoto.com


Tagovi

Zima Antifriz Akumulator Tekućina za pranje stakla Start Smrzavanje Temperatura


Partner

PSC Ferenčak d.o.o.

Nikole Tesle 12, 48260 Križevci, Hrvatska
tel: +385 48 681 902, e-mail: info@psc-ferencak.hr web: http://www.psc-ferencak.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs