Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napukli nasipi
  • 30.12.2020. 11:00
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja, Sisak

Prijete li i poplave? Utvrđeno je pet oštećenja nasipa oko Petrinje i Siska

Vodočuvari i inženjeri još od prvog potresa obilaze nasipe na potresom ugroženom području, kako bi držali situaciju pod kontrolom, doznajemo od generalnog direktora Hrvatskih voda, Zorana Đurokovića.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
  • 751
  • 58
  • 0

Uz potres, stanovnicima pogođenog područja prijete i moguće poplave kao posljedica napuklih nasipa uz Savu, a čije se fotografije mogu vidjeti ovih dana na brojnim Facebook profilima.

No, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda nam je potvrdio kako još od prvog potresa njihovi vodočuvari i inženjeri obilaze nasipe na potresom ugroženom području, kako bi držali situaciju pod kontrolom.

"Utvrđeno je više od pet oštećenja nasipa na lokacijama oko Petrinje i Siska, odnosno i na dijelu nasipa za zaštitu od rijeke Save kao i na dijelu nasipa za zaštitu od rijeke Kupe, međutim nema neke opasnosti“, izjavio je pojašnjavajući kako vodostaji nisu takvi da bi mogli izazvati ugrozu. 

Cesta uz nasip kod mjesta Tišina Erdedska u Sisačko-moslavačkoj županiji (Foto: Facebook/Julija Ivičinec)

Ekipe su, naglasio je, na terenu i prate sve promjene.

"Danas ćemo krenuti u ekspertizu oštećenja i pripremiti elaborate sanacije, i držati, naravno, stvari pod kontrolom kako bi se ljudi mogli prije svega organizirano posvetiti pomoći ugroženima“, umiruje Đuroković dodajući kako će Hrvatske vode odraditi svoj posao po pitanju sigurnosti sustava obrane od poplava. Prioritetno je, ističe, stanovništvu na pogođenim područjima osigurati vodoopskrbu.

Potresi ne prestaju, voda nije za piće, nedostaju i šatori, agregati te kontejneri

Trenutno pokušavaju koordinirati i uključiti kolege iz drugih vodokomunalnih poduzeća da dođu na otklanjanje kvarova na područje Petrinje i Gline kako bi ljudi dobili što prije vodoopskrbu. "Istovremeno organiziramo desetak cisterni s pitkom, sanitarno ispravnom vodom, kako bi premostili nedostatak vode iz javnog sustava", kaže na kraju Đuroković.


Tagovi

Hrvatske vode Potres Poplava Oštećenja nasipa Zoran Đuroković


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.